krocken

Ja, jag är så dålig på att skriva blogg men det skiter jag i.
.
Något nytt som har hänt? Förutom att jag pluggar ihjäl mig och saknar de där hemma. Men så är väl det ibland.
.
Idag var jag med om en bilolycka, höll på att krocka med en bil som svängde vänster och blockerade hela körfältet och jag såg honom inte förrens jag var väldigt nära och då fanns det bara 2 saker att göra; krocka in i honom eller svänga av vägen.
.
Jag gjorde då valet att svänga av vägen, flyger upp på trottoarkanten och rätt in i en stolpe. Inte alls kul men vad kunde jag gjort? Och jag säger då det, tur att trottoarkanten var där annars hade det nog gått mindre bra. Och det jävligaste var att killen i andra bilen bara drog . Jag var verkligen jätte-shockad! Detta var jätte-läskigt, tur är väl kanske de att jag mår bra. Men det är svårt för mig att tänkta så. Kommer nog att ha skapligt ont i axeln och nacken efter detta imorgon. Känner av det lite nu redan men jag ska lägga på lite is och plugga en stund nu innan jag ska sova. Jag är verkligen helt slut!
.
Hoppas ni har det bra!
Sofia, skickade ett mail till dig.
.
Puss o kram

Ja, just de... Football var det..

Kom nyss hem från gymmet, gick väl så där. Tog en massage igår och idag känner jag att det kliar i halsen. Kan det ha något att göra med massagen kanske? Hoppas att det är så. Knack, knack på trä. Men iaf för att försöka bli av med detta kliiga i hallsen har jag köpt mig färskpressad apelsin- juice, ätit 2 kiwis, ätit en rostad macka med 3 vitlöksklyftor på och just nu sitter jag och snuttar på en kopp med hemmagjort ingefärra-te. Så förhoppningsvis ska det bli bra.
.
Iaf tänkte försöka åter berätta om min roliga och fart-fyllda lördag med College football. En sak vill jag då säga; om ni får chansen åk då och kolla för det är en himla upplevelse. Speciellt allt festande och alla college-studenter innan matchen. Haha, folk spelade bear-pong, spelade spel, grillade, spelade musik, dansade och ja.. Nästan lite som en festival i Sverige. Emelie tyckte att det på minde om en härlig midsommar afton.
.
.
.
.
Så att vandra genom hela skolan och bara kika på alla fick en på topp humör och det första jag tänkte var; här vill jag också gå i skolan någon dag! Men detta är dock väldigt svårt om man inte håller på med någon sport. Och fotboll och jag.. Nja, funkar väl kanske inte så bra ihop men simningen då? Skulle inte tro det, inte nu iaf.
.
.
.
.
Innan matchen så var vi bjudna på en V.I.P frukost/brunch buffe med gratis drinkar och ett mega-stort efterrättsbord med bland annat choklad-fondy. Mums! Där iaf drack jag min första bloody marry, tomat-jucie och vodka :) haha, funkade till frukost men att sitta och snutta på med vänner,  nej tack! Haha... Och medans vi åt frukosten kommer bandet in, de som spelar med trummor/trumpeter osv. Cheer-leaders dansade och vi hade första parkett. (De startade inne på VIP sen gick hela orkestern genom skolan ut till stadium.) Lite fun fakt, i denna stadium har det hållits OS 2 år. Dock kommer jag inte ihåg datumen exakt men första på 1930 talet och den andra 1980 talet om jag inte minns helt fel.
.
.
.
Efter själva frukost buffen var det dags för match! Så in till arenan och sätta sig. Grymt bra plaster hade vi också, i mitten och inte för långt ner, perfekt. Så när man väl satt där så var man sittades i nästan 2 timmar (till halvlek) och eftersom allting var nytt gick tiden ganska snabbt. Försökte hänga med i spelet men det var inte det lättaste, pluggade reglerna på internett dagen innan men jag fattade inte allt. Måste helt enkelt gå på en till match.
.
.
.
I halvlek fick det bli en smoothie från Jamba juice och popcorn. Mums! Och sen kikade vi kanske i 1, 5 h till.. Matchen var inte slut men USC ledde så stort och det var lika bra att dra innan den värsta trafiken. För denna stadium kunde svälja 80 000 människor. Galet va?
.
.
.
.
Och innan vi drog hem så visade Jim oss hur studenterna bor. Haha, studenterna bor i stora hus som de delar med andra studenter osv. och man kunde lätt se vart killarna bodde, de hade röda plastkoppar och ölburkar över hela gården medans flickorna hade det perfekt, klippta häckar och kristallkronor. haha, precis som på film.
.
.
.
.
.
.
Nää, jag måste sova! God natt!
Puss o kram

USC tog hem segern så klart.

.
Hade jättekul och är helt slut. Mina ben är helt köttade, känns som att jag spelat fotboll.. Haha.. Nää, nu kudden.. Och det kan behövas för imorgon är det simning och cykel och matte som gäller.
.
Ååå, just ja BLOGG!
Puss o kram

HEJDÅ

.
Nu drar jag, tyvärr ut i regnet. Suck! Hoppas det klarnar upp under dagen annars gissar jag att det kanske blir en ganska blöt dag. Nää, vi får hoppas att det inte regnar iaf.
.
Grattis Nelson! Du fyller ett år! Kan du förstå, hade jättekul när du var här och hälsade på mig!
.
Hoppas ni har en kalas-dag! För det ska då jag iaf ha :  ) Och ikväll kanske det blir vin och kex med Marina, mysigt!
.
Puss o kram

Jag hör det snöar...15/10

Nu känns allt lite lättare, provet som jag gjorde idag gick jättebra. Hoppas det håller i sig, har köpt gymkort, ätit sushi, tränat och pluggat... Hängt lite med kompisarna och så... Bland annat i onsdags efter gymet så gjorde Emelie och jag något som var väldigt typiskt Amerikanare. Belöning! Vi tog en var sinn yoghurt och det var bara för gott. Mums! Och utanför så började vi att snacka med några killar haha... Och sen gick vi där ifrån och då kom en kille efter och ville ha våra nummer men han fick nöjja sig med Facebook!  : )
.
Annars då, tränar och håller i. Ska köra en till triathlon i November. Vilket ska bli jättekul! Och denna gång ska jag försöka att vara iform.
.
Joo, just de på lördag så ska jag åka med familjen Jeffers på College football! USN mot CAL, himla spännande. Inte för att jag kan något men det ska man väl kunna fixa. Ska skriva ut reglerna från Wikipedia som jag kan plugga på innan matchen. Men jag ser nog mest fram emot allt runt om kring, det ska tydligen vara värsta folkfesten. Så en öl och en varmkorv är nog ett måste :)
.
Något nytt? Nä, inte vad jag vet.. Väldigt dålig på att uppdatera men detta får ni räkna med! Jag är en väldigt upptagen och eftertraktad person :) haha.. Alla rycker och sliter i mig.
.
Och imorgon så fyller Nelson ett år, kan ni förstå? Inte jag, tiden går ju bara för snabbt! Och fick nyss höra att det snöar hemma i Dalarna. Hjälp! Här kan man både surfa och åka slalom på samma dag! Bara att åka upp till bergen eller gå till stranden!
.
Nu blir det lite matte innan jag ska plocka upp flickorna!
.
Puss o kram

Jag vann....10/10

klockan 3 på morgonen gick jag upp för att göra mig redo för min första Ameikanska triathlon, och det började ju riktigt bra. Haha, när jag kokade gröt. Det kokade över i Micron, attans... Jag som tyckte att jag hade en skål med hyfsat höga kanter.
.
.
Och klockan 3:45 åkte jag och hämtade Emelie som ville följa med och titta. Inte klokt att hon gick upp så tidigt för att åka och kolla på triathlon. Och bilden nedan är tagen vid kvart över 5 på morgonen.. " Dags att göra sig redo...."
.
.
.
.
.
.
Sen vid halv 7 tiden började solen att gå upp och allt blev lite lättare, iaf i ca 45 minuter.. För 20 minuter innan start när jag ska till och dra upp min dragkedja på våtdräkten går den sönder!!! Ni kan inte ana hur frustrerande det var, Galet! Så det var bara att köra utan.  Brrr!
.
.
Nöjda deltagare, jag, Ethan och Emelie i Hermosa Beach!
.
.
Och detta var ju superkul, massor med folk 950 st deltagare och fint väder. Kan det bli bättre? Kanske en hel våtdräkt. Jag kom i mål som snabbaste tjej och över alla tog jag en 29:de plats! Det gick betydligt bättre än vad jag trodde.
.
Puss, måste sova.. Har varit vaken ett tag nu!

Ja, jag gjorde det igen...

Jag vet borde plugga men jag måste bara säga att idag simmade jag i havet. Japp, jag gjorde det igen typ ett år senare. haha.. Och kanske inte den bästa dagen att göra det på. Blåsigt, kallt och regn. Sofia, ni hade tur med vädret, detta som vi har nu suger! Och farmor, jag simmade inte alls långt ut denna gången. Tränade mäst att springa i havet och komma igång att simma. Eftersom jag har en triathlon tävling på Söndag.
.
Nu till plugget!
Pusspuss
.
Joo, just de.. Sprang också 13 km idag, på timmen. Helt ok!

Plugg plugg....

Plugg plugg för hela slanten.. Grekland, stenåldern, gudar, konst, religion och mycket mycket mer. Ni kan inte förstå hur nervös jag är för detta test som är på torsdag. Har så ont i magen!
.
.
Hur nervös  blir du inför ett prov?
Jag har inte pluggat på ett tag och sen känner jag inte läraren riktigt och vet inte alls hur hon bygger upp sina prov. Försöker tänka lite så att det är mitt första riktiga prov och sen får vi se hur det går, det kanske går bättre tills nästa gång!
.
Nu ska jag prova min nya skrivare!
.
Puss o kram

Anmält mig till...2/10

Jaha, då var man ensam igen då. Och det känns konstigt, nog för att det har varit lite trångt och så men gud så mysigt. Att ha någon att säga god natt till och någon svara. Kommer att sakna det. Tyckte att det var jättekul att någon kom och hälsa på för en gång skull. Och detta fick mig just nu att tänka på att Stina dra till Australien snart när får jag se henne igen då? Nu fick jag ont i magen. Nää, vad tycker ni? Ska jag skita detta och dra hem?
.
Nu får det iaf vara slut med det "trökiga" inlägget... Nu till det lite roligare, jag har anmält mig till en Triathlon tävling nästa helg :) Den 10 Oktober. Kul kul.. Får se hur det går... Gör den för att det är roligt inte för att göra någon speciell tid. Sen får vi väl se hur det går helt enkelt. Är faktiskt lite nervös!
.
Haha, joo vet ni mer då.. Jag läser ju en ESL klass (för elever som har engelska som andra språk) och där är det bara människor från Asien och lilla jag. Och enligt mig så ser nästan alla de lika dana ut. Jag tycker att det är jätte svårt att se skillnad på vissa asså. Men en sak visste jag att en av alla tjejer i min ESL klass läser också samma society klass som jag. Och i Onsdags på ESL ville jag fråga den där tjejen om vi hade läxa tills på fredag i society men jag kom inte ihåg vilken av alla det var. Så jag frågade nästan varenda tjej och ingen var hon jag letade efter; "Läser du Society med mig?" Haha, detta frågade jag alla i min klass. Och tillslut när jag nästan gett upp hoppet kommer en tjej fram till mig " Det är jag som läser Society med dig"..
.
Haha, gud så pinsamt... Hon måste tror att jag är helt puckad.
.
Idag var jag ut och åt hamburgare med min kompis Ethan, han som jag tränar lite simning och cykel med. Vi åt hamburgare och skulle ha gått på Bio men den filmen som jag ville se "The social network" gick bara vid 10 så det orkade vi inte. Men jag ska nog gå och kolla på den imorgon med en annan kompis.
.
Och imorgon har jag inte så mycket för mig förutom träning och plugg + "normala" ät-vanor, har lixom tagit lite semester nu när syster var här.
.
.
Puss o kram

Bilder

.
.
.
.
.
Nu ska vi äta frukost. Nelson säger hej.
Puss o kram

Duffy...1/10

Nu är det sista kvällen för familjen Wise här i California, Orange County, Newport i Corna del mar. Hoppas verkligen de har haft kul för det har då iaf jag haft. Har tyckt att det varit jättetrevligt med besök. Och som ett litet avslut på deras varma härliga semester tog vi en liten båttur. I solnedgången, himla trevligt. Vi fick låna famlijen Jeffers duffy att åka runt i. Och efter det drog vi till 3 av mina favorit ställen, fisktacos, mothers market och yoghurtland. Mums! Mothers Market är en matvarubutik som har typ allt man kan tänka sig och speciellt i pillerform.
.
Vi gick dit för att Sofia ville köpa Silver vatten men hon råkade tappa den sista flaskan i golvet så det blev inget silvervatten denna gång. Klumpigt.
.
Sen åt vi frosen yoghurt som var riktigt god, och självklart gillades det.
.
Jo, just de.. Här om dagen när vi alla gick till Zinc och krossade vägen så var det en bil som sannade och släppte över oss och då säger Ella;
" Tur att han inte var blond!"
.
Haha, då menade flicke-flanet blind :) haha..
.
Bilder får komma imorgon, vet ej vad som inte funkar.

Stranden...

För övrigt så ska jag berätta för er att i måndags hade vi den varmaste dagen i September. Så den 27 September skrev historia, den varmaste dagen. Då var det nästan 50 grader ute. Helt galet varmt, och vi var ju bra smarta som åkte och shoppade ist. För man kunde inte vara ute. Men idag däremot har det varit lite svalare, vi gick faktiskt ner till stranden. Mysigt, men man har ju sand överallt när man kommer hem. Jobbigt!
.
Igår plockade Sofia och jag upp sushi som vi senare njöt av inne hos mig med lite vin. Jättegott, önskade jag kunde göra supergod sushi.
.
I tisdags så åkte vi hem till Anna och Jim för att bara lite i deras pool, himla skönt. Nelson hade det underbart. Och de bjöd även oss på middag som vi alla hjälptes åt att göra. Det blev köttbullar men potatismos, sås och lingon. Mums!
.
Joo, just de hade mina två första prov ju. Dock vet jag inte resultaten men jag tror nog att det gick riktigt bra. Men det visar sig.
.
Imorgon så ska vi ut och åka lite båt och kika på omgivningen. Så tar vi nog med oss lite fika och myser en stund.
.
Kort och koncist men jag är så fruktansvärt trött.

RSS 2.0