Ikväll blir det Dalen

Jajemän, jag, malle och Norbergskan ska ner i Dalen och roa oss. Det var ett tag sen så känner att det är dags plus att jag vill få chansen att umgås med dem innan jag drar. 
  Nu klockan 15:00 ska jag hem till min bror för att äta middag, där har jag beställt skinkstek som hans sambo Annelie gör. Den är verkligen supergod! Så jag har inte ätit sedan frukost för att jag ska få i mig mycket mat.

Nu börjar också packningen ta fart, allt är vikt och sorterat + nedpackat. Det enda som återstår är skor, nytvättade saker och handbagage. Vad ska man ha i det? Någon som har packat sitt än? 


Maxi Yatzy

Just nu är det Ýatzy som står på schemat och jag har turen på min sida... Not! Strax ska mamma och jag ut i skogen och luffsa och vi går in med inställningen att vi inte ska hitta svamp för då är det störst sannorlikhet att man gör det.

Har du resfeber? Svar JAAA! Gud sitter och pratar om allt och inget. Folk måste tycke jag är lite jobbig.
Har du svårt att sova? Svar JAAA! Vaknar hela tiden och kollar på klockan, kommer inse på planet var det är jag håller på med.
Har du packat? Njaa, det går väl så där. Allt ligger som en stor hög (slog nyss 3 par) på golvet så måste vika och kolla vad det är som verkligen ska med. Detta borde man göra en gång varje dag!
Växlat fickpengar? Nej, ska göra det idag. Om jag hinner ska nämligen hem till mormor idag och äta lunch som jag önskat.




Jag packar!

P


Bye bye Motala

Japp, nu rullar jag på väg hem. P

usch!

Nu är de inge kul asså, min sista kväll i Motala och det är blandade känslor. Kommer nog inte sova så bra i natt.

P


Tårarna var inte långt ifrån...

Var nyss ute på min arbetsplats "Kiorren´" och sa hejdå till mina kära arbetskamrater och jag kan då säga dig att mina tårar var inte långt borta. Kommer sakna alla så mkt, Inger min söta chef. Tycker om henne så mycket bra go är hon. Tina då, vår stugbyansariga allt-i-allo tjej. Hon kan verkligen allt, synd att jag inte fick fria hennes första dag på semestern. Och så klart har vi Sabina, hon som alla trodde att jag inte tyckte om (iaf mike) Haha men han har fel fel fel tycker om den tösen så mkt hoppas verkligen hon hittar en familj snart och flyttar efter mig. Vi har haft så mycket skoj ihop må ja säga.
Det var nog alla som jag ska hejdå till eller nej jag glömde ju snygg-tim, det är inte bara jag som kallar honom det, typ alla tjejer som jag känner. Ta åt dig Tim! Han är en kul typ som nästan kan allt (säger han iaf) men jag är nog snäppet vassare. 
 
Fick även en hejdå karm av min favorit Micke. Nu ska jag käka lite middag bara lite för ikväll ska vi ut och äta middag med mina extra mor/far föräldrar. 

P


Nu så...

Känner att jag lovar mycket men att det alldrig riktigt blir av, har så himla mycket att göra och nu börjar min mage helt och hållet göra uppror. Tror att det är nervositeten som spökar iaf jag har nu träffat min snart blivande familj. Familjen är faktiskt på semester i Sverige just nu och vi båda tyckte det var en utmärkt idé att träffas så jag tog tåket ner till Borås. 
  
När jag satt på tåget och det endast  var 30 minuter  kvar tills jag verkligen skulle träffa dem började jag att på jättedåligt verkligen (nu gråter jag ju, tänker på att jag ska lämna alla) började att få fråssa och svettas som bara den och ville bara hem till min säng. Så då ringde jag min storasyster för ett litet pepptalk och det hjälpte faktiskt lite, ytterst lite. 
    Redan när jag mötte de på tågstationen känndes det betydligt lättar, det känndes lixom rätt på en gång FULLTRÄFF!
Jag och modern gick runt i det regniga jätteregniga Borås för att hitta någon stans att äta och det slutade med en bakadpotatis med skagenröra.. Mummms! Hon och jag satt där nästan i 2 timmar och pratade om allt så att tiden bara rann iväg.. 
   Precis innan vi drog till huset där de bodde ochdär jag skulle få träffa barnen köpte hon ett par skor och det första jag sa var att vi hade samma storlek. "Perfect" utbrast hon.

Sen kom då det stora ögonblicket, barnen, två jättesöta tjerer som inte alls ville ha någon ny aupair. Förstår barnen deras nuvarande au pair som också heter Malin är en supertjej med superkrafter. Det kommer ta sin lilla tid innan man kommer in i allt och för barnen att vönja sig vid en ny "malin".

   Flickorna var jätteblyga och de har de all rätt att vara men jag tar kramen från lillatjejen som ett gott tecken. 

Nu känns det faktiskt mycket bättre eftersom man vet vilka de är och jag ser verkligen farm emot att få lära känna dem. 



Innan jag ska käka lite kvällsmat måste jag också berätta om middagen med mina vänner i Varamon igår. Jag tyckte att det var jättekul att så många verkligen ville komma och säga "hejdå". Att det skulle bli så många trodde jag inte. Fick faktiskt en hel del brev som jag ska läsa när jag sitter där nere och känner mig lite nere. Fick även en svart notebook som alla fick skriva i, är verkligen jättenyfiken på att läsa den men nej jag ska spara mig. (Har faktiskt tejpat in allt i en påse) Haha, just det av Hanna fick jag Kalles kaviar, blev supergald den ska jag lätt ha med mig.
Som sagt alla de är mina vänner nu och jag hoppas verkligen alla är mina vänner när jag kommer hem. Detta blir lite som ett vänskaps test, spännande.

Lisa, Sabina och jag gick också till Harrys igår och vi hade ruskigt kul fast det inte var så mycket folk. Ett stort plus i kanten var att Noice spelade under kvöllen. Det var ös kan ja lova, grymma killar det där.

Aja, nu har jag skrivit alldeles för långt, blir lätt tråkigt att läsa då. Jo, visst ja Stina och jag lämnade av våra föräldrar i Brokind för att de ska "paddla" bitar av kinda kanal men pappa vet du har satt på en motor på kanoten. HAHAH, så jäkla fult han har asså byggt en "motorbåt" av vår kanot. 

 

P

För trött

Tyvärr är jag för trött för att skriva om min dag men jag kan då allt säga att den har varit kanon förutom allt regn, men så är tydligen vädret i Borås. Så jag lovar att det blir mer imorgon.

Natti, P


På tåget

Nu sitter jag på tåget på väg till herrljunga, där mitt sista byte ska ske. Var också tvungen att säga något smart som jag läste ur min bok vattenmelonen av marian keyes. 'alkohol löser inga problem, det enda alkoholen gör är att lära problemen att simma' Tänk på det ni! P

Borås imorgon

Go kväll,

Tänker faktiskt börja dagens inlägg med ett filmtips, Ghost. (Min syster köpte den på ica maxi, du vet att de brukar ha "välj 2 betala endast 99" ) Det låter som att det skulle kunna vara en skräckfilm men tänk dig istället den mest gripande kärlekshistoria. Tänk dig också den roligaste komedi, den mest fantastiska övernaturliga berättelse och ett slugt thrillermysterium. Blev resultatet fyra olika filmer? Eller tillhör du de miljoner fans och kritiker som upptäckt "Ghost", 1990 års bästa film? "Ghost" kommer att överraska, glädja och övertyga dig. Patrick Swayze spelar en vålnad som slår sig samman med ett medium (Oscar-belönade Whoopi Goldberg) för att ta reda på sanningen bakom mordet på honom - och för att rädda sin flickvän (Demi Moore) från ett liknande öde.
  Se den om du får chansen, jag lovar du blir inte besviken.

Apropå min rubrik Borås så är det faktiskt så att jag ska ta tåget dit imorgon för att träffa min familj. Är jättenervös, tänk så känner de att de gjort fel val eller tvärs om. En sak är då säker att hela mín magsäck kryper ihop sig men det hör väl kanske till.  Tänk på första intrycket då? Hur kommer det att bli?? Paniiik! Nått som är sant är iaf att jag kommer skriva om det hela imorgon kväll och då kanske en bild dyker upp på familjen, men det får vi allt se.

En sak mer också innan jag kolar vippan, jag åt nästan världens godaste pastasallad igår. Mumms! Orkar inte skriva receptet nu men det kommer, jag lovar.

Nää, plikten kallar och önska mig nu lycka till imorgon!





P


Kiosken blev våldgästad.

Stackars ungar säger jag då, varför anstränga sig så för att få tag i lite godis? Puckon rent ut sagt! Som sagt vi hade inbrott i kiosken natten till måndag och det enda de kom över var lite godis och en trasig ruta. Men vi är super skillade som jobbar där och vi kommer att få fast er, det kan ja lova.

Idag har jag soterat min garderob, vad som ska med och inte och just nu ser det ut att bli flest träningskläder, men det hinner nog ändras. 
    Strax blir det jobb och ikväll kanalsim, måste lixom passa på för snart byter jag den lugna och rosamma kanalen mot ett blåsigt salt hav. 

Hörs senare, 

P


(Kiosken med sabina som posar framför)


Sm-silver i stafetten

Ja happ, tävlade min sista Svenska tävling för denna säsong och det gick rellativt hyfsat. Tusan va jag ska träna i USA, blir pepp till hudra när jag tävlar. Det är så jäkla roligt ni borde faktiskt prova på triathlon.
Som sagt det var stafett-SM idag och Lovisa som gjorde vår första sträckla gjorde ett superlopp, gud va kul för henne. Även stina gjorde ett bra lopp trots sitt ömmande lår.

Kan även lägga till några ord om SM igår, Annie Thorén gjorde ett lopp av dess like,  vart rörd till tårar. Grymt kul för henne asså den jäntan är grym. Bara 92 också, Insane. Allt grattis till hon.

Och nu var man ännu en dag närmare resan och det börjar kännas kan jag lova. På fredag ska jag ha middag med mina vänner här i Motala och jag hoppas att de som kommer har med sig ett litet avsked/ lyckatillbrav som jag kan ta fram och läsa när jag har hemlängtan. ( Fick denna idé av en tidigare au pair som nu jobbar för Cultural Care.)

Imorgon har jag som valigt mycket att fixa,

Skicka in ansökan om internationellt körkort
Gå till banken för typ 10:de gånen.
Ringa kontoret.
Tvätta och jobba.
Flytt packa.

Aja, nu ska jag dra mig till sängen är kanon slut.

P


Löken.se

Shit va svettig jag är, sitter nu utanför ambasaden och väntar på stina och johan som jag hämta mig. Ps har verkligen världens största linnelökar haha. Ambasaden mötet gick jättebra, fick först stå i kö innan jag fick gå igenom en säkerhetskontroll och som vanligt pep det. Som sagt nu är det bara 16 dagar kvar och jag får världens magknip när jag tänker på det. Har så många tankar i mitt huvud, hur mycket pengar ska man ha med sig då? Många Sa idag att de tänkte ta med 30 tusen och vart i tusan ska jag få det ifrån. Jag tycker att lönen på ca 2000 kr är mycket i veckan om man är en fattig student som jag. Har du någon erfarenhet av hur mycket pengar man ska ta med? Berätta! P

Lustigkurregatan?

Sitter i bilen på väg till upplands väsby. Ska sova över hos en kompis eftersom jag ska köa tidigt till ambasaden imorgon. Men när jag satte mig i bilen för att åka kom jag på att jag inte betalt visum avgiften, shit tänkte jag och drog in på swedbank i linköping. Men jag måste då bara säga att jäklar vilka nötter som jobbar där. P

Semester

Nu var det en vecka sen jag bloggade sist har tyvärr inte kunnat göra det eftersom jag varit på semester med min syster. Dock bara i Sverige, fask det var inte så bara heller. Första stoppet vi gjorde var på Gkås(Ullared) eftersom Stina inte varit där förut och där var det lätt att göra av med pengar. Tråkigt nog fanns det nästan inga kläder, men vi köpte andra saker istället som kan vara bra att ha.

Andra stoppet, då träffade vi den urgulliga familjen Grimbeck som är svår att inte tycka om. Synd att jag inte träffar de så ofta, typ en gång per år eller rättare sagt vart annat år. Har tänkt på det lite.. fast man inte träffas så ofta känns det ändå som man träffades igår.
Och Varje gång man befinner sig på Sannavägen så får man alltid prova något nytt som jag aldrig smkat förut. Och det konstiga är att det jämt är gott. Så vid denna visit provade jag Chi latte, mums säger jag. Kronärtskocka, vildsvin, drömsill. Drömsillen var supergod, den tycker jag absolut att ni ska prova om ni får chansen.

Tredje stoppet och även målet på resan,  Sjöbo (Skåne) en liten stad by där vår kompis Matilda bor. Vi hade trevligt, shoppade åt glass och tävlade. Jaa, jag tävlade triathlon igen och jag tyckte det gick sämre denna gång men men. 

Stina och Jag hade iaf en jättetrevlig resa. totalt 120 mil blev det och nu längtar jag tills våra kort från engångskameran blir framkallade.

Nu har jag även bestämt mig för att ta med mig min cykel till USA, måste bara ringa resebyrån som bokat min biljett och checka läget om det är okej vill säga.
Och just nu sitter jag med alla visa papper som ska fyllas i och det är inte så lätt det, men det är viktigt att det blir bra annars kan man bli nekad att få ett visa. (Mötet med ambasaden i Sthlm är nu på fredag) Ni ska förresten veta vilken resfeber jag börjar få, det är så sjukt mycket jag måste fixa. Har egentligen inte tid att jobba men vad gör man inte för sina travliga arbetskamrater<3

Hörs imorgon, nu ska jag sova.



Vi sitter på en pizzeria och jag tittar på skinkan som ligger på pizzan och säger: 
"förr hade jag bara ost och tomat på mina skikor ! " 
Då menade jag pizzor egentligen, tänk så fel det kan bli.  ^^, haha


TITTA NU

Nu tycker jag att du ska titta på tv 4.

P


"Månen gråter..."

Idag har det regnat hela dagen och vet ni vad det beror på? Jo, för att månen gråter. Månen gråter för att de andra månarna är taskiga mot vår måne och då blir han ledsen. Det är alltså måntårar vi har fått på oss idag. Detta fick jag förklarat av Karin 5 år. Hon är bra smart, att man inte tänkt på det förut. Så hon uppmanar alla att vara snälla mot månen för då blir det fint väder igen.

Idag fick jag min faktura på försäkringen efter att jag ringde Cultural Care så nu är allt fixat. Nu ska jag bara fylla i de sista papperna om visumet och gå på ett möte, sen sticker jag. Kul kul, så idag uppmanade jag också Johan att vara snäll och ta hand om min kära syster medans jag är borta....ANNARS!

Passade även på att ta en löparrunda i det "fina" vädret, gick faktiskt riktigt bra. Hoppas på ett bra lopp i helgen då jag ska köra Sövde (Ligger i Skåne) Ett motionslopp i trathlon.

Nu ska jag ta tag i min bok "Vattenmelonen" av Marian Keyes sen sova.

P

"Månen jag är din vän"


Bamse

Nu ska jag iväg och leka Bamse med Karin och Anna, två jättesöta tjejer som jag sitter barnvakt åt här i Motala.
Vi ska ha super kul idag.

Börjar även bli lite nervös för min försäkring som ska gälla i USA, får aldrig någon faktura. Hoppas jag får den idag. Annars får jag slå en plig på eftermiddagen.

P

Zzz Zzz...

Sikken dag, kan inte beskriva hur trött jag är just nu, helt galet. Nu är det första gången jag sitter ner idag, har haft så mycket att göra i stugbyn.

Vill hem och sova nu!

P

Japp, du hittade rätt...

Om du nyss var inne på mittliviusa.blogg.se har kommit rätt, det är den här bloggen jag kommer att skriva på. Hur mitt liv i USA kommer att bli och hur det känns innan resan, farväl, papper och allt man bör tänka på.

P

Städning

Till er som diggar speedway, nu är det så här va att jag ska gå och städa Griegorz Walaseks stuga. Ni vet han Polacken som är ganska duktig? Inte för att jag kan nått men jag tror det.
Annars ser det ut att bli en ganska lugn dag, bara jag och Sabina och vår underbara arbetsplats... KIORREN<3

P


21 kronor

Var nyss på ica med systeryster och handlade lite och kön är ju alltid lika spännande. Vi kunde inte låta bli att tjuvlyssna på två små killar som var där för att köpa en jordgubbsyoghurt, killarna stod efter oss och var cirka 6 respektive 5 år gamla. Den lilla killen höll i youghurten då den äldre bad om att få kika på förpackningen för att se vad den kostar:
   " Oj, 21 kr"

Då började Stina att skratta och ni som känner henne vet att när hon börjat skratta kan hon inte sluta. Killen hade då tittat på bäst före datumet. Söt kille : ) 

P

Fixar

Försöker snygga till min blogg lite men det går ju så där.
Aja, försöker någon annan dag.

Fikade med linnea idag och det var riktigt kul och mysigt. Det var länge sen jag träffade hon.

P

Tillbaka

Nu är jag tillbaka i Motala igen efter 5 dagar i Säter, sjukt varma dagar i Säter. varmare än i Skåne : )

Körde faktiskt stafett idag, var ett lag som bara var 2 så man ställer väl upp. Det var ju så himla kul igår, det gick faktiskt ganska bra om man täker på förutsätningarna så jag är helt klart nöjd. Nu är det bara lite fart i kroppen som saknas, sen så.
Idag körde också storfräsarna i den 30 gradiga värmen, deras löparbana gick upp för en ganska tung backe och varvet som var 3,33 km långt hade endast en vätskestation så jag, matilda, amanda och stina gjorde vår engna vätskestation. Där de kunde svalka sig med sjövatten som vissa också drack. Men tillslut så erbjöd sig en gubbe som bodde precis vid löparbanan, att vi kunde få låna hans vattenslang. Super tänkte jag och börkjade spruta på löparna som kom trötta och svettiga förbi.
 Clas Björling kallade oss "dagens änglar"...

Nu säger vi tack och god natt, "Triathlon is my drug, is my medicin..."



P

" Ditt jäkla pommes"

Nu har jag bestämt mig...

Jag ska köra MOTION  idag : D Har inte tävlat på 2 år så är lite nervös. Har haft otur med skador och andra problem men nu jäklar idag kör vi.... Kl 15:00 går starten och då gör jag come back.
 
Föresten God morgon och önks amig lycka till.


P

Härligt

Vilken härlig dag, 31 grader och nästan vindstilla. I denna värme orkar man inte göra något och matlusten är typ på noll. Så idag vart det chill på baksidan med massor av bad.
   Tog mig även en löparrunda imorse, flöt på bra men kännde av benhinnan lite idag men man ska ju inte känna efter så mycket. Det är nog borta imorgon.


Idag använde jag mina nya produkter för första gången, känns kul att unna sig lite vardagslyx. Serien heter MD Skincare och nu hoppas jag att den är grym. Köpte även en all-in-one kräm idag, fukt, färg och solskydd 15. Perfekt!
    Nu blir det middag sen kväller för imorgon blir det triathlon för hela slanten.




P


Årets första dopp

Har nyss tagit mitt första dopp här hemma, hur skönt som hellst. Faktiskt hela 28,5 grader i vattnet.

Idag har jag tänkt extra mycket på min resa till USA, får faktiskt lite ont i magen när jag tänker på det men det hör väl till. Nu väntar jag bara att jag ska få komma till ambassaden i Sthlm och skaffa visum. Sen är det inte så mycket kvar, förutom att man måste bestämma sig för vad man ska ta med sig.

 
Första stoppet i USA, New York

P

Säter

Kom nyss hem från en cykelrunda med min kusin Adam. Han fick allt slita lite men han var duktig.
I Borlänge var det inte mycket annat än folk, festivalfolk. Men jag köpte iallafall en dataväska och serumdroppar till håret. 

Fick även ett par sötvattenpärlor av syster Stina. Hon är bra go hon.

Imorgon kommer Matilda och Andreas hem till oss, det blir skoj. Var länge sen man träffade Andreas. Vi får även besök av en till söt jänta på fredag, Amanda. Det blir med andra ord ganska fullt hus.
Jag ska även unna mig en ansiktsbehandling på Skönhetsbanken, ska bli skönt hoppas jag. Men ska man vara fin får man lida pin.

Nu ska jag spela spel men min kusin.  Men först en sommrig bild, jag och Viktor.



P


Säter

Nu sitter jag hemma i Säter och borstar tänderna. (Jag har en ful vana att inte göra det i badrummet, måste lixom gå runt.)
Stina ska strax till tandläkaren och efter det ska vi till Borlänge och shoppa. Hoppas man hittar nått fint.

P


Klara, färdiga GÅ...

Nu är det dags för mig att ta tag i mitt rum. Planera vad ska flyttas hem osv.

Ringde cultural care nyss och frågade om min cykel men fick inget svar. Skulle ringa flygbolaget när min biljett var klar.

P


Natti Natti

Nu är det dags för att titta in i huvudet i några timmar. Har ganska mycket att göra imorgon,  måste lixom passa på då man är ledig.

God natt

P

Slitna, skitiga, äckliga, fula och stora hål!

Måste köpa nya skor, de som jag äger nu ska direkt ner i soptunnan. Men det är svårt att slänga sina favoriter oavsätt hur de ser ut. Man tänker helatiden att de funkar nog en gång till.

P


"Kom och Köp"


Ja, nu sitter man här igen och undrar vart är allt folk som ska köpa godis och glass av oss?

Så nu tycker jag att du ska palla dig hit! Ut i solen istället för att sitta vid datorn! 
   
P


Linsgryta

Helt köttard i benen efter träningen och proppmätt efter min supergoda Linsgryta. Den såg inte så god ut men det var den.

3 dl rödalinser
1/2 liter vatten + 1 1/5 msk kycklingfond

3 st kryddiga korvar t.ex. chorizo
2 röd paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
en halv Zucchini
2 burkar krossadetomater
salt + peppar och lite basilika och paprikakrydda

 (den är god jag lovar!)

Imorgon blir det jobb för hela slanten och sen på kvällen lite cykelintervaller. Och nu sängen, fruktansvärt trött.

P


Tipp topp

Sitter på jobbet och har inte speciellt mycket att göra. Men min syster Stina är grymt rolig idag och får tiden att gå ruskigt snabbt. Hon har vaknat på rätt sida, sker dock inte ofta.

Idag blir det en längre löprunda när vi kommer hem innan vi tar tag i städningen.

Idag avslutade jag också mitt konto på greataupair, eftersom jag redan har en familj.

Mitt kära jobb

P

Midsommar

Idag är det midsommarafton och vädret ser än så länge lovade ut.
Kom nyss hem från simträningen, blev endast 2500 m idag. Försökte tänka på teknigen i simsättet "fjäril" och det gick så där. Men träning ger färdighet.

Nu väntar bara en cykletur sen är det dags för att fira midsommar med min syster Stina.

Har också funderat över en sak vad det gäller bagaget till USA, undra om man får ta med sig cykeln? Ska ringa och kolla det idag eller på måndag. För er som tänker "vad ska hon med en cykel till?" Jo, det är så här va att jag är triathlet och då måste man ha en cykel.

Innan jag tar min powernap måste jag bara säga att filmen "Taken" är grym, verkligen hur bra som hellst. Vill inte säga allt för mycket om filmen men den handlar om en före detta säkerhetsagent blir tvungen att använda all sin yrkeskicklighet för att rädda sin kidnappade dotter. Har ni sett Lilja for ever tycker jag verkligen att ni ska se denna också.



(Ur filmen, dottern Kim på kortet och pappan Bryan till höger)

P


Hur gör man det här då?



 Jaha, då har man skaffat blogg, men hur gör man för att den ska se snygg ut? Ja du, ingen aning. Har du?
Jag skaffade iallafall denna blogg för att min kära vänner och familj ska kunna läsa om hur jag har det innan jag drar till USA och under mitt år där. Det pirrar lite i magen när jag tänker på det, men det blir säkert super skoj. Den 3 Augusti bär det av.

Idag fick jag ytterligre brev och information om hur mitt år kommer att bli, som au pair. Och på måndag ska jag till doktorn för att göra en hälsokontroll.




P


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0