Hajen...29/1

Sent inlägg men man måste ju utnyttja fredagskvällarna för givet.

Först var jag med Linda till Best buy för hon behövde köpa en dator och jag säger då det, en dator här asså. SKITBILLIGT. Såg minst 3 jag ville ha idag.. Hon köpte iaf en minipc hp, jättesöt..Vit och stilren. Sen så gick vi även in på en outlet Nordstom, där de har massa billiga märkeskläder. Men jag hittade ju inget, eller jag får inte. Nästa helg ska jag shoppa, då är det min tur.

Efter det braiga dataköpet (joo, just de.. hon köpte den sista av den datorn, hp asså, och den hade tydligen kommit tillbaka igår. Någon hade alltså ångrat sig. Fatta vilket flyt och då hade den ingen kartong så hon fick 10 % of.) som endast blev 2500 :- Sv kronor, då är försäkring för 2 år ink och ett extra batteri, vi kollade även priset på denna dator i Sverige, 3599:- kr UTAN försäkring. Så om du planerar på att åka till USA och är i behov av en dator, KÖP DEN HÄR!

När jag sedan kom hem mötte jag upp Sofia för lite tacos på Tacobell, mums. Tacos var längesedan! Och när vi tjatat färdigt där så åkte vi hem till mig för vi hade planen att se en skräckfilm och inte vilken som hellst Paranormal activity, tydlingen den läskigaste filmen hittills. Men den fanns inte på den sidan som jag tittar på gratisfilm. Så då tänkte vi oss att köra ett Twighlite maraton men New moon fanns inte heller så då bestämde vi oss för en gammal klassiker, Hajen 1. Fattar inte varför egentligen, det är ju så jag känner mig när jag ligger och plaskar nere vid vår beach, IAKTAGEN och halvt uppäten.  Usch!

Innan vi startade en av filmerna började vi att diskutera en viss sortsgodis, det ser ut som små rosa klyftor med socker på typ lite surt och så smakar det vattenmelon. Vet ni vilka jag menar? Jag och Sofia har typ hitta ett liknade godis här i USA. Men sofia har aldrig sett de hemma i Sverige så jag envisades med att hitta en bild så jag gick in på både karamellkungen och godisprinsen, men utan resultat. Så smarta jag kom ju på att dessa godingar finns ju på godishuset Motala så jag skriver det på googel och får upp detta:

SER NI VEM DET ÄR?? ^^,



Linnea, haha... Tyckte iaf att detta var lite kul..

Annars så var dagen bra, kännt mig allmänt seg hela dagen men jag räknade inte heller med något annat.

Nu måste jag sova. Har jag glömt något så kommer det väl kasnke imorgon.

Puss


Skype-snygg? 28/1

Äntligen känns allt med förkylningen lite bättre, ska faktiskt jobba imorgon. Har sovit nästan hela dagen så vi får väl se hur detta ska gå nu då, nu när jag verkligen eller egentligen ska sova. Men jag är rätt seg så kanske att jag sover innan tolv. 

Frös som bara den i natt, sov med strumpor, mjukisbyxor, tjocktröjja och en filt över huvudet. Tycker att det är jättejobbigt att frysa och spec när man vaknar av det mitt i natten, att man ligger och huttrar sig. Det var så pass att jag inte äns ville röra mig och ont precis överrallt i kroppen hade jag. Men då slog jag på värmen och efter en stund blev det varmt. Skönt. Men så när jag vaknade imorse så mådde jag inte alls som jag hoppades på så jag tog ett par värktabletter och la mig igen och sov.

Så när jag vaknade 2:dra gången så tog jag mig en kopp med varmthonungsvatten med citron i och skypade lite med mamma och syskonen i Luxemburg. Joo, båda är där nu. Stina åkte dit idag (torsdag) och de var ju rätt upptagna om jag säger så... De tittade på balklänningar och min tuffa syster kommer vara så fin i den hon ska ha :) Nu blev ni nyfikna va? Men jag är rätt avis kan ja lova jag hoppas jag får låna den efter balen.

Sen när jag tjatat färdigt med de så la jag några kortspel på datorn, alltid bra tidsfödriv och sen såg jag även Alvin och gänget 2, haha.. men jag somnade ifrån den. Men den var helt okej, tyckte dock 1:an var bäst.
Sen såg jag också Juno.. Den är också rätt kul.

Och har äntligen fått mi mig lite mat nu också, gick in till Melissa och c.o, de hade grekist idag så jag fick i mig lite kyckling och sallad. Bra va? Har inte direkt haft någon matlust. Nu ska jag duscha för första gången på 3 dar ska bli så skönt. Sånt orkar man ju inte när man är dålig. Sen blir det kanske en film.

Har även upptäckt något; skype-snygg? Vad är det.. Men när jag såg dessa bilder som min älskade syster Stina tagit så kanske man bör tänka på det. Herregud ja säger då det. Miss Amerika 2010, kanske?

     

Ja, ni.. Hur vågar jag lägga ut dessa..

God natt. Puss


så är de...27/1

Japp, mår skit och så är de.. Har haft feber nu på eftermiddagen, not so fun. Men jag är van att ta hand om mig själv. Detta blir allt för idag. Ska lägga mig och titta på film, the holiday, mycket bra. Natti


LÅNGT eller KORT? 27/1



Det är frågan??


Tappade rösten i sandlådan...Någon som hört den? 26/1

Imorse vaknade jag som vanligt eller jag var fruktansvärt trött. Och så svalde jag och oj va jag hade ont i halsen så gick jag in till badrummet och sa "hello" för mig själv. Kunde knappt prata så jag tog lite vatten och det blev då något bättre så jag gick in och jobbade. Där inne var jag ju fortfarade hes och eftersom jag inte kunde äta någon frukost när jag vaknade så provade jag inne hos familjen och fick ner en macka. Gud, vilken lättnad... Kunde genast prata mycket bättre. Sen så gick Tessa och jag in till min för hon ville prata med syster Stina. Det gick bra men hon fick faktiskt även prata med min syster Sofia med. Naturligtvis var Nelson med men han säger inte så mycket än, han sitter och splattrar som en splatterdocka :) Han är så söt så, vill bara åka hem och pussa på honom. JAG VILL PUSSA PÅ ALLA DÄR HEMMA I EUROPA.

Och som vanligt var det biblioteket idag, Tessa och jag gick dit och lyssnade och sedan upp till parken. Inga större förändringar i mina veckor. Men jag gillart! I parken satt jag och tjatade med alla föräldrar och nannys (som vanligt) och min röst är ju inte på topp och plötsligt förvinner rösten. Jag kan inte säga något. Helt kans.. Iaf så när jag försöker få tag i Tessa måste jag be Danielle som sitter brevid mig och ropa på henne :) haha.. När det var dags att hämta Ella, och denna backe var fruktansvärd idag. Jag mådde så dåligt och ville bara ligga i sängen. Men vad göra man, jag gick på där och hostade.. När jag hostar kommer det upp allt möjligt trevligt, tänker inte gå in på detalj. Men när jag fick upp det och hostar så river det i halsen så jag fick iaf tillbaka min röst någorlunda. Så när vi kom hem och hade ätit lunch så ringer jag melissa och säger att jag inte mår bra så hon åker hem bara för min skull :) Så att jag kunde gå hem och sova och vila mig.

Så jag har sovit och tittat på en film "The Reader (2008)" gjord av Stephen Daldry, Romatisk drama, baserad på en bok. Tyckte den var bra, handlade om en pojk på 15 år som blir förälskad i en kvinna på 30.. De umgås mycket och en dag ör hon bara borta. Han hittar henne typ 50 år senare och hon bär på en stor hemlighet.. Den utspelar sig före-under-efter värdskrigen. Huvudrollerna spelades av Kate Winslet och Ralph Fiennes.

En söt sak var idag när jag låg på soffan och Ella tittade på en film så kom hon fram till mig och frågade om hon fick ligga brevid mig och värma mig. Ååå, hon är så söt Ella. Då blev jag glad.



Ella och jag...



Här bor jag, detta är från luften..
Inget jobb imorgon ska krya på mig. God natt


NEJ, DU HAR JU INGEN BMW...25/1

Hjälp va mätt jag är! Orkar kappt sitta upp i sängen och skriav detta.. men det går ju ganska snabbt ändå, bara man går in för det. Haha, det har jag väl aldrig riktigt gjort..
Som sagt kom nyss hem från middagen med Jannina :( buu.. Hon åker ju på onsdag, hem till Finland. Så vi träffades iaf och käkade. Vi tog cheescake factory, så klart.. Detta finns ju bara här på västkusten. Och vi satt där inne LÄNGE och pratade. Konstigt nog har vi jämt så mycket att prata om... Hon berättade för mig att hon dissat Kelly Osbourne i helgen som var. haha. Hon hade suttit vid bordet brevid henne och hennes polare och när janninas polare gick iväg så säger kelly "Hallå där, du verkar vara en cool tjej (dock på engelska) vill du komma med på efterfest?" Jannina säger då Okej??!! Och går där ifrån, haha. Söt tjej det där, jannina. 

Vet inte om jag har berättat för er om att min lilla vita bil (ford mustang vit)  har körförbud. Den förra au pairen råkade krocka den och nu på något konstigt sätt när man skulle betala in skatten så säger det att denna bil är registrerad som skrot.. Fråga mig inget om det för jag vet inget iaf jag och Jannina kom in (Vi ska fixa så att jag får köra den igen, det tar bara lite tid att fixa allt) på ämnet bilar och hon frågar då hur det går med min bil:

"Malin hur går det med din bil?"
"Jo, då det går väl så där måste åka till DMV och fixa det" (DMV är typ som Amerikanska vägverket) 
"NEJ, Du har ju ingen BMW???!!" (Något irriterande) "Du har ju en porse!!"

Haha, detta fick jag höra men tänk ändå om det var sant. En porse som nanny bil, high five på den! Jannina trodde att jag sa bmw ist för dmv... Hon måste nog rensa öronen när hon kommer tillbaka till Findland haha.

Annars idag då, det gick jättebra.. En vanlig dag som inte alls var så lång som jag trodde att den skulle vara när jag vaknar och har superont i halsen. När jag hostan rivet det och gör ont. Surt men men, vad kan jag göra.. Och Sofia, de har trägolv :)

Jag tog Tessa till parken idag medans Ella vara på 4:års koll. Det kändes som vi inte varit där på evigheter (en hel vecka pga regnet) Så det var kul att ha lite smalltalk i sandlådan med anrda nannys. Som sagt det hände inte så mycket, slängde inte i mig maten på Zinc idag..

Sorry, men det är past bedtime för länge sedan.



Puss 



Jaa, just de puckot också...

Nu kom jag på varför det var svinkallt i min lägenhet, fönstret var ju öppet..lol. Här sitter jag och huttrer mig och undrar varför det aldrig blir varmt.. haha

Sen idag på kvällen när jag satt barnvakt skulle jag ge hundarna nytt vatten. Så jag tar upp deras skål och fyller den och börjar förskiktigt sätta ner den och när jag stänger luckan på diskmaskien insåg jag vad jag jsut gjort!! Haha.. satte in hundvattenskålen i diskmaskinen så där superförsiktigt så att jag inte skulle spilla.. haha.. Maxwell (den bruna hunden) tittade på mig och såg helt förvånad ut. Vad sysslar du med malin?! ^^,


God natt

Söndag och måndag måndag söndag...24/1

Host Host, ska jag aldrig bli frisk. Blir så trött på detta. Jag som gärna ville vara med på boot campen imorgon. kanske på onsdag, vi får hoppas på det. Jacuzzin var jatteskön och härlig men jag tror att jag blev för kall ändå. Det var nog där jag fick det ifrån, mer snor i näsan och hosta. Annars så mar jag väl så där. Känner att jag har en sånn stor press på mig, vad jag vill göra (gör för min egen skull) vill inte göra folk som man tycker om besvikna. Detta tynger mig och åter igen ( tjatbloggen) när man verkligen ser fram emot något och har höga förväntningar så blir det aldrig som man tänkt sig. Vaför är det så? Är det inte meningen att man ska tänka positivt innan saker och ting? Jag blir iaf inte riktigt klok på detta.

Iaf, i Lördags morse så gick jag till Zinc med familjen. Ja jag vet jag skulle ha gjort trapporna men åter igen förkylningen vill inte slappa. Och efter det sa pluggade jag körkortsteori och jag säger då det. Jag sitter och små skrattar för mig själv, så himla simpla frågor asså. haha. Tror att jag inte kommer att hinna detta innan feb men iaf innan mars. Sen så skypade jag med motala, stina, sofia och annie. Jag älskar att prata med mian syskon men att denna gång ocksa få prata med sofia och annie var jättekul. Sofia gav mig också en ideé vad jag skulle göra av min förmiddag så jag tog med mig en en bok och gick till starbucks och läste.

Detta var typ 20 gången jag började att läsa Twighlite. Börjar hela tiden men jag avslutar det aldrig. Men iaf nu har jag kommit in i den och det känns bra, precis som filmen iaf nästan. Något som också är skam är att jag inte sett New Moon.. Jaa ni läste rätt, sinnes. 

Annars i hegen hände det inte så mycket, var med Johan och slappat. Åt fisktackos igår, så himla gott! Och idag på kvällen så har jag suttit barnvakt. Gick jättebra! Flickorna var så söta och somnade som små söta lamm och fort. Lagade mat till dem också, spagetti och köttfärssås.. mums.

Nää huu, va trökigt och deprimernade inlägg.. Nu ska jag dra täcker över huvudet och sova. Sova och hoppas att det är soligt i veckan och att jag blir frisk.. Allt fixar sig väl, på nått sätt.

Next på vill ha listan: Juice Conture, velour dress, mörkblå... ge mig nu!!

Redan en månad sen julafton.

Puss


Segaste fredagen på länge....22/1

Tänker inte berätta något om vädert idag för det är ingen skillnad jämfört med de andra dagarna. Kallt, bött och ruskigt. Nej, ge mig värme nu!!

Idag så var Melissa hemma från jobbet men jag jobbade ändå som vanligt, nästan. För att det var tänkt att jag skulle åka upp till Hollywood och ha en trevlig kväll med Jannina, eftersom hon lämnar mig på Onsdag. Men så blev det inte, ville inte köra upp dit i allt regn/åska osv. Så jag valde att stanna hemma och göra något annat.

Dagen då, som vanligt när Melissa är hemma är det inte helt lätt att ha hand om barnen. Allt gör jag fel och allt ska mamma göra fast när mamma väl gör det så blir det fel ändå. Ni som är efrarna fattar vad jag pratar om. Blev jag också så när jag var liten, att jag vart gnälligare när du, mamma var hemma? Stackars mammor asså... Men idag var faktiskt Ella inte den där söta vanliga stora tjejen som hon berukar vara så det var lite jobbigt men men.. det år ju upp och ner.

Iaf, jag och Melissa tog med flickorna till en cockingclass. Himla mysig klass asså, de bakade bananacream paj, faktiskt hilma gott. (det lilla jag smakade) Detta ägde också rum på den där studion där vi gör yoga osv, de har mycket kul för barnen där. Längtar tills yogan på måndag, ska bli kul. Gud, nu kom jag också på att jag har sovmorgon imon.. Så himla skönt ska det bli, har sett fram emot detta hela veckan. ÄNTLIGEN.

Sen åt vi lunch och lekte en stund coh lite senare på eftermiddagen så gick vi ut på en promenad under ett uppehåll mellan allt regn. Min hjärna höll på att dö av syrebrist också så det var skönt och om inte uppfriskade i den stormen som var idag. Vi gick ner till stranden och jag hade med mig kameran för en gång skull. Men det var nästan lite för kallt där nere så vi gick hem ganska direkt. Tessa började nästan gråta för att hon frös om sina fingrar, gumman lilla.

Och nu sitter jag här helt dåsig i huvudet, har varit hemma och Linda och badat jacuzzi i 2, 5 timme. Jätteskönt men man är helt slut asså. Lyset i deras jacuzzi kunde man ändra så vi satt där i disco belysning, coolt... Innan det så åt vi middag med hennes familj som hon är nanny åt. Fick lax och potatis, jättegott.. Det kändes som Svensk sommar, regnet ute och potatis och lax inne. Så det var trevligt, jag pratar kanske lite för mycket men  men.. Alla sitter och lyssnar och jag har ordet. Hoppas de fortfarande gillar mig : ) haha.

Imorgon så ska jag ju som jag nämde tidigare sova ut men bara för att man säger det och tänker gå in för det så kan jag säkert bara sova till 8. SUCK! Men så ska jag upp och köra trapporna, såg en gubbe idag som gjorde lite olika övningar i trapporna så det ska jag prova. Lite lagomt så där att få lite träningsvärk innan boot campen på måndag. Sen får jag också besök från San Diego : ) Hihi, blir lite nervös för det var så länge sen sist jag träffade honom. Får se hur det går.





Jag lovar det var svårt att fånga vågorna..



Så här har det sett ut hela veckan, himlen asså...trök..



Snyggaste nannyn på hela jorden... haha NOT men de sötaste barnen YES.

Puss


"FÖR MJUK BANAN..." 21/1

Oj oj, kors i tak hela 6 kommentarer... Bättre kan ni!

Vilken dag asså, har varit trött från det ögoblicket jag öppnade ögonen. Tycker att det är väldigt jobbigt att vara så där trött, det får mig att småäta hela tiden. Det är det värsta jag vet, det är verkligen inte bra för kroppen. Men det är ju så att när man har tråkigt eller är trött så äter man ju.. Väldigt dum vana men vad gör man.. Har provat och tuggat tuggumi ist men det gör mig så dålig i magen. Magen svället upp till en balond och så fiser jag hela tiden :) haha.. Så är det, alla fiser väl? Eller? Funderar på att köpa ett priller som gör att man slipper sötsuget så där vid 3 tiden. Men det är ju inte heller så bra! Nå ja, det blir väl bättre när sommaren kommer... En sak till jag längtar till är boot campen, saknard det så mycket.. Det börjar på måndag så då ni, då smäller det.

Annars har jag haft en ganska bra dag med tjejorna, hade dock en lite incident med Ella idag under mellanmålet. Tessa ville ha banan till mellanmålet och hon äter aldrig upp en hel så jag delade den med Ella. Ella blev först jätteglad och sa att hon var en apa som älskade bananer precis som jag. Men sen när hon tog första tuggan så var bananen för mjuk!!? What?? Den ska väl vara mjuk.. Nej, gud hon blev helt galen och skrek att hon aldrig mer ville äta bananer. Så då fick jag ta ett sånt där vuxen samtal med henne och förklara att som vuxna pratar man sig igenom sina problem osv. Jag fick då hon att sluta gråta och smaka på bananen;
"Mmm, va gott. det smakar ju banan" Ja, ja vad säger man så mycket liv för en sånn liten sak..

På eftermiddagen så gick vi till stundion där jag gör yoga, de spanska, ballet och kids yoga.. För Ella ville så gärna göra yoga men när vi väl var där så ville hon inte alls. Okej, men då går vi till stranden och kollar på vågorna ist och om man hade tur kunde man även se valar. En av ägarna berättade att hon sett två valar där nere (vår beach här i CDM) får några dagar sedan. Ganska fränt, Lara jag behöver inte gå på Sea world, bara att sätta sig här nere på beachen :)  Dock såg vi inga valar men vilka vågor asså shitt. Måste gå ner med kameran imorgon! Hoppas bara att det blir uppehåll. 

Imorgon ska jag ev upp till Hollywood på Janninas leaving party eftersom hon åker på onsdag. Så då blir det förhoppningsvis livat. Kul, spännade... 

Svar på tal; 

Vilken organisation åkte du med? Jag åkte med Cultural Care, det bara blev så eftersom tjejen som var au pair innan mig, jobbade på Cultural Care så hon hjälpte mig massor. Tyckte också det verkade bara eftersom denna organisation är en av de större, många som åker och blir nöjda. Så behöver du hjälp eller undrar något mer så hör av dig.

Bor du i en svensk familj eller är dom hel amerikaner? Jag bor i en halv Svensk/Amerikans familj. Pappan är från Sverige och mamman Amerikan. Så de två flickorna jag tar hand om kan både prata Svenska och Engelska. Ibland ångrar jag mig att jag inte tog en hel Amerikan, detta skulle ju ha skyndat på min Engelska mkt. Men jag vill definitivt inte byta familj och man lär sig så otroligt mycket varje dag ändå.  

Är det bra att bo på västkusten? Ja, gud gillar man sol och värme så rekomenderar jag Västkusten starkt! Älskar verkligen detta ställe, minst 300 soldagar om året.. Jag har faktiskt inte sett så mycket av östsidan men det lilla jag såg i New York gav mig mer smak.. Men där får du räkna med snö och en del regn.

Köpte du någon lott igår mitt i all tur? Nej, jag köpte ingen lott.. Det skulle jag ha gjort.. Och tänk om jag vunnit.. Då hade jag köpt mig ett stort hus nere vid havet och en flygbiljett till alla ni där hemma. Och just de en bil.

God natt! Puss

 


Krossad bil? Nej tack... 20/1

Vaknade idag och kände mig ganska bra, skönt. Inget magsjuka! Men man ska ju aldrig säga aldrig. Och flickorna mådde också ganska bra idag, Ella var på dåligthumör imorse men det gick snabbt över när jag berättar mina hisorier som får deras öron och ögon att bli superstora. haha, jag har mina trixs. Så jag fick tillslut i dem frukost och tog på dem kläder och gick till Bibloteket på storytime. ( Detta gör vi varje tis, onsdag) Då fick vi inge regn på oss som tur var... Men under storytime så satt jag och var jättenervös.. "kommer vi verkligen hinna till spanskan utan att bli pissblöta??!!".. För idag hade vi ingen bil, Christian tog den imorse för att det såg ganska bra ut fast jag sa att vädert skulle bli sämre än de andra dagarna. Så när storytimen var slut så skyndade vi oss JÄTTEMYCKET, Ella sprang brevid mig som puttade vagnen.

Sen kan man ju avgöra om man kallar det tur men direkt när jag stänger dörren till studion där Spanskan håller hus så börjar det att vräka ner.. Man ser knappt över gatan för att det regnar så mycket.. Helt sinnes.. Ni där hemma tänker väl "shit, va hon blivit Amerikaniserad" haha.. "Vi så kallade Svenskar kan ju hantera regn" ja de kan ja men detta.. Det går ju inte äns att gå ut och nu har vi ställt in mitt au pair möte imorgon för att det är för farligt att köra bil??!!

Stormen som blåst in över orange county (OC) är en riktigt stark en.. Idag när Ella och jag sitter och målar knackar det på dörren och en man i ett gultregnställ frågar mig om jag äger en vit mustang. Och självklart svarade jag ja.. (för det gör jag) Då sa han till mig att du borde nog flytta på den snarast eftersom ett träd håller på att ramla där. Det lutar rakt ovanför din bil.. WHAT??! Jag ber Ella att sitta still hela tiden för då få hon en kaka och springer ut i ösregnet och flyttar bilen. Precis innan det brakar..

Asså snacka om tur... Jag frågade ju killen hur han visste att det var min bil och då sa han att han såg ett papper bak i vindrutan som det stod min adress på. Ganska tur ändå! Ibland, men bara ibland får också jag ha lite tur.. Men när jag kommer hem så säger Ella: "Usch, va svettig du är!!" haha. Det såg så ut eftersom jag var blöt hel och hållen. 

Och som vanligt på onsdagar har jag varit och ätit sushi med Jannina, alltid lika trevligt.. Vi äter helt galet mycket, vi kan lixom bara inte sluta. Och eftersom hon lämnar mig nästa onsdag så delade vi på en efterätt. Så i framtiden får jag åka dit själv och äta. Buu! Men hon säger iaf att hon kommer hit igen i slutet av mars, hoppas. Tycker det är synd att vi inte varit mer med varandra. Men men.. Idag när vi satt vid sushi baren blev vi provsmakare av någon ny sorts sushi, utan ris och ist för sjögräs hade man soypaper (typ).. Soypapper ska tydligen vara något för nybörjare men det var inte alls så gott. Först när vi fick det så fattade vi inget.. sen sa hann något som varken jag eller Jannina hörde.. Jannina trodde han sa "Detta är någor lite mer kalorisnålt, utan ris.."  Vadå så vi är tjocka tänker Jannina.. Men jag hör "Från mannen i baren" Jag vänder då på huvudet och förväntar mig att någon sliskig gubbe ska sitta och vinka. Och vi två ser väldigt förvirrade ut så en annan gäst säger till oss "Det är gratis, prova"... Blonda eller vad.. Men det var jättesvårt att höra vad han sa. 

Innan jag kom hem nu på kvällen så åkte jag förbi havet för att kolla om det var några stora vågor eftersom alla pratar om det. Och jag säger då det.. Vågorna gick hela vägen upp till lifeguard tornen... Ja, svårt för er att förstå, kanske kan ta bilder imorgon. Det visar sig. 

 
Så gott så gott..


Efterrätten.





God natt Clifornien, God morgon Sverige och Luxemburg... Puss


Monsunregn var det...19/1

Sanslöst vad det regnar här och blåser. Det har blåst in en storm från San Francisco idag på eftermiddagen så imorgon ska vi få oss ett riktigt oväder. Värre än de två dagarna vi haft nu för det ska tydligen bli blixtar och dunder imorgon. Men detta har faktiskt redan startat idag.

Idag annars då, jag kliver upp och äter krukost som vanligt och går in till Famlijen Andersson förberedd på att jobba som vanligt. Men då möter Melissa mig och säger att både Ella och hon har spytt hela natten och är magsjuka. Precis som tessa var i helgen, åå snälla gud låt mig inte bli magsjuk.. Vill verkligen inte det! Men som sagt det förvånar mig ju inte.. Men iaf, så jag slängde på Tessa kläder och gick iväg fortare än kvickt.

Vi gick till Rite Aid och köpte medecin till mig så att jag INTE ska bli sjuk och frisk från min förkylning. Och efter det gick vi till Zinc eftersom jag inte vill göra någon frukost åt henne här hemma. Det fick bli ett par våfflor till henne medans jag tittade på och pratade med en trevlig gubbe. Han berättade om ett ställe som ska vara ännu bättre än zinc så det måste jag verkligen kolla in. Så när vi suttit där i en timme gick vi till Bibloteket på storytime och där stannade vi länge så att vi kunde vara med på två storytimes. Eftersom det är för blåsigt och blött ute.

Sen gick vi till Leksaksaffären och lekte en stund och det var då det verkligen började att ösa ner! Gud ångrade att vi inte gick hem direkt men det är lätt att vara efterklok så när det närmade sig lunchtime frågade jag tjejen i kassan om jag kunde få ett par plastpåsar att täcka upp Tessa med medans vi sprang hem så att hon inte skulle bli pissblöt. Så när vi kom hem, jag pissblöt, så tog jag pengar och sprang till Zinc. Åter igen vill undvika att bli sjuk. Men när vi sitter där och äter så blir Tessa jättedålig, så jag slängde i mig maten och sprang hem med henne och gav henne till Melissa. Melissa tyckte då att jag skulle gå hem till mig och vila mig för att försöka undvika att bli sjuk.

Väldigt snällt av henne men just nu sitter jag här med en stor klump i halsen och magen bubblar. Känner mig allmänt illamående. Hoppas jag får en lung natt utan massa springade till toaletten. Aja, idag ringde också tanten från Huntington Adult school, det blev tyvärr ingen artclass. Suck säger jag då! Vad ska jag göra lixom? Har en till idée som kan funka men det återstår att se. Och den är så komplicerad att berätta så tänker inte äns göra ett försök att förklara.

Ska försöka ta lite mer bilder framöver men det är som sagt inge kul utan kommentarer.

Puss


Monsunregn?? 18/1

Sim sim sim, minst sagt... Idag har jag varit inomhus med flickorna heladagen, supertrökigt men vad ska man göra när det blåser supermycket så palmerna svänger hit och dit. Plus att regnet bara öser ner! Regnar det så regnar det kan ja lova så vi här i Californien kommer minstsagt bli lite blöta nu under denna vecka då det ska regna. Som tur är slipper jag gå med tjejorna överrallt nu, får nämligen ha bilen denna vecka. Skönt, då slipper vi ju också få en palm i huvudet.

Idag var det också måndag, verkligen en superstart.. Jag är förkyld och båda flickorna, det regnar vi kan inte göra något. Bara vara inne och det känns som en allmänt skitdag. Det är sånna här dagar som får mig att längta hem så otroligt mycket ska ni veta, alla mina vänner, famligen allt... Men detta är inget att hänga läpp för egentligen för jag vet att de dagarna jag brukar ha kommer att komma tillbaka men just idag så känns det meningslöst. Så är det! Bara att ladda om tills imorgon... Så nu blir det inte så mycket mer, jag ska ta mina gröna piller och lägga mig och sova.

Jag var en gång en svensk tjej som tyckte att 16 grader var varmt men nej, inte längre...

Natti, Puss

Skridskor... 17/1

Hallå där alla glada...Vilken dag, har varit så seg...JAG har varit seg och just nu sitter jag i sängen som jag också gjort de senaste 5 timmarna. haha.. Har faktiskt lite ont i halsen, så där lagom kul men men. Ska nog ta mig en kopp med te..... GUD KAN BÖRJA GRÅTA NU, HADE NÄSTAN SKRIVIT FÄRDIGT INLÄGGET SÅ TRYCKER JAG PÅ EN KANAPP OCH ALLT FÖRSVINNER UTOM DET SOM STÅR INNAN DETTA. SUCK, MÅSTE BÖRJA OM IGEN, BLÄÄ.

Frustrerande detta blev nu då, vill ju se lost innan jag lägger mig... Suck..

Lunchdaten men Linda, den nya svenska tjejen gick jättebra, hon var trevlig fast lite bly.. Som sagt jag hämtade upp henne så åkte vi till Laguna och kikade. Det blev bara en sabbis för sen drog vi till fashion Islad och shoppade för Linda behövde skor och en väska. Fast hon hittade nog nästan allt utom det hon skulle ha men det brukar ju nästan jämt bli så. Och att shoppa här i början är ju superskojj, ögonen är superstora och man bara suger in allt. Jag köpte en kofta från Forever21, billig och två ringer.

Lunchen tog vi på cheescake factory, självklart.. Dit har jag tagit alla nya tjejer som jag träffat.. Nästan alla gillar det, man får mycket mat och det är gott så varför inte. Jag åt det jag alltid äter där, kycklingsallad mums. Och ingen cheescake blev det, jag lovar! Ska bli fitt igen nu ju...eller iaf försöka, haha. När lunchen var slukad drog vi vidare till yoghurtland för en yoghurt. Hennes första debut och hon älskade det så dit kommer hon nog åka igen. Men nästan det bästa av allt är ju att hon bara bor typ 3 minuter från yoghurtland. Jag är så avis så! Kan inte yoghurtland komma hit till vår gata..

Så men yoghurten i magen åkte vi hem till henne och kikade och jag säger då det vilket hus.. Helt nybyggt och superstort.. Ett sånt där typiskt Amerikanst hus som man ser på tv, riktigt lyxigt.. Luftigt och högt i tak med pool, jacuzzi, vinkällare.. Tv i badrummen, galat jag vet men det är så det är här. Minst en tv i varje rum och här finns det tvapparater inkoppladei bensinpumparna på mackerna. Så nä'r du är och taknar kan du kika på nyheterna. Haha. Innan jag dorg där ifrån så bestämde vi oss för att ses senare igen. Vi var sugna på att ha lite kul och träffa lite folk.

Så när jag kom hem hoppade jag in i duschen och började att göra iordning mig och mitt i det så kom Sofia, hon skullle och med oss. Kul, så när linda kom satte vi oss ner och började prata.. Vet ni, linda hon är från KISA. fattar ni kisa är ju superlite och hon visste vem hannahpanna var. Har sagt det förrut men världen är ju bara så liten asså. Vi hade jättetrevligt och vid 10 tiden gick vi till Landmark(en bar här där jag bor) och danasde.. Jättetrevligt mycket folk sen vid 2 gick vi hem och la oss.

Idag när jag vaknade hade jag huvudvärk men det var ju smällar man får ta och superhungrig så jag och Sofia gick ner till Zinc och åt frukost. Linda orkade inte följa med, stackarn :) Sen så åkte linda hem och sov ruset av sig (tror jag) medans sofia och jag duschade och gjorde iordnig oss för att dra till hennes aupair möte där vi skulle åka skridskor. Ni anar inte hur kul det var, jag hade super kul.. Saknar det. Skulle kunna vara kvar där och åka fortfarnade.

Men sen när jag kom hem så har det inte hänt så mycket, la mig i sängen och här ligger jag fortfarande.. Har nödat lost och halvsovit. Ville inte gå in till familjen för Tessa är magsjuk ,hoppas hon är bättre imorgon. Nu ska jag strex lägga mig och det ska bli så skönt, först ska jag kika om någon är inne på skype.



Här kommer jag... Haha..



Haha, fiffigt va Lara?

Natti, puss


Lunch date...15/1

Mitt besök på skolan idag var inte mycket att hurra för... Så nu är inte stressen bara stor, utan jättestor. Men allt löser sig ju på något sätt. 

Idag kände jag idag när jag vaknade och gjorde den där allra första stretchen för dagen att det skulle bli en bra dag. Jag gick till min pilates och det gick så där, hade ont i huvudet hela passet och tyckte att det inte alls var så där kul som yogan är. Aja ´, nu har jag iaf provat det.. Så efter frukosten tog jag bilen till Huntington Adult school för att registrera mig. (Det är ca 11 miles dit så ca 2  mil då) Jag var väldigt osäker på vart skolan skulle ligga för när jag sökte på mapquest så kom det upp olika adresser och ingen som stämde överrens med adressen som stod på deras hemsida.  Så jag tog en som stämde överrens någorlunda.

Och jag hittade skolan eller vad jga trodde. Jag gick in där och sa att jag ville registrera mig osv. Så de gav mig papper och ett schema på alla klasser de har just nu. Jag började ju genast att fylla i alla papper och började fråga lite om klasserna. Men jag kunde inte hitta artclassen som jag ville göra så jag frågade ju.. "Men lilla hjärtat den skolan ligger ju på andra sidan stan" (typ)...Suck, där har jag suttit och spenderat 40 min och var alltså på helt fel ställe.. Eller de hängde faktiskt ihop på något sätt, där jag var första gången hade de hand om datakurserna. Jag tänkte ju läsa excel eller photoshop men dessa kurser är dagtid så bajs på det. Fick då hålla tummarna att det skulle gå bättre på andra skolan.

När jag äntligen hittat dit så satt där en jättetrevlig dam (skönt) och tyckte att jag var en duktig tjej som hade klarat av att fylla i min ansökan helt själv :D haha... Iaf, men jag frågade ju om artclassen och det visade sig att bara 8 pers hade anmält sig och det måste vara minst 12! Så det är bara att hålla tummarna att det kommer in några på tisdag, annars blir det ingen kurs. Och då måste jag hitta en annan skola och det är inte helt lätt för vissa räknas inte. (det är något med regeringen fattar inte riktigt). 

Har du inte en typ kontaktperson i ditt område som du får hjälp av? Lcc heter det... Hon är inte mycket till hjälp du... Gud klarar verkligen inte av henne mer.. Varje gång jag pratar med hon i telefonen så börjar jag gråta och det är för att jag blir så irriterad och arg på att hon inte fattar! Och när man inte får hjälp av henne ska man kunna ringa huvudkontoret i Boston och få hjälp men det var ju bara slöseri med tid. Hoppas verkligen det löser sig annars får jag inte stanna två år om jag vill.

Och denna dag som skulle bli så himla bra! Ack så fel man kan ha ibland och fy bubban också.. Har nu ätit upp den sista bullpåsen också.. Malle, du måste be din mormor baka fler till mig! Ska skicka ett tack kort men säg inget till henne. Ni förstår när stina kom hit hade hon med sig bullar som min grannes mormor bakat.

Imorgon ska jag träffa en ny svensk tjej som kommit hit precis. Hon heter Linda och är 23 år, det är det enda jag vet just nu! Ska åka och hämta henne imorgon så ska vi dra och käka lunch! Sen på eftermiddagen ska jag försöka få med sofia i trapporna. Men eftersom detta är osäkert så ska jag springa till en beach som ligger mellan newport beach och Laguna. Pluggar in ipoden, springer och bara njuter av solen...nejnejnej gud det ska ju regna imorgon och de närmaste 7 dagarna! TRÖK!



Av Ella till världens bästa nanny.. "Potatis gubbarna"

Ella hur länge ska en spagettisquars vara inne i ugnen? "en kvart minut"...

Puss


Fisktacos...14/1

Hallå där.. Allt bra? Jag mår väl okej förutom att mina baksidalår stramar som bara den. Gud, känns att man legat på latsidan ett tag nu pga ryggen som känns bara bättre och bättre trots att den blir trött. Men det är ju alltid något så det känns bra att börja svettas som en gris varje dag. Har faktiskt hittat ett mål jag ska ta mig till för att känna mig motiverad. Ska köra ett halv maraton den 2 maj. Kul va? Plus att jag ska försöka ta tag i simmningen, har hittat två ställen idag där jag kan simma. Fatta det tog mig så här lång tid? Knas, men tiden går bara så fort och förut så kunde man ju simma i havet.. Eller det kan man ju fortfarande men jag tycker att det är lite läskigt sen den där sälen ni vet.

Idag så var det en fullspeckad dag igen, löööv it! Ella åkte ju till skolan idag (tisdagar och torsdagr) så jag och Tessa gick till parken och lekte en sväng med hennes kompisar tills hennes musikklass började. Och den var hilma kul fattade inte att de hann med allt på 45 min; play dough, dansa, sjunga, spela instrument, sen leka med en sån där jättestor "fallskärm" som man drar upp och ner så står alla barn under. Vet inte om ni fattar men barn älskar det. Och efter det så hann de med att måla och snabbt efter det var det dockshow. Som ni ser var det ett ganska intensvit program men jag tyckte det var bra för små barn har svårt att hålla koncentrationen länge.

Så efter det gick vi och hämtade Ella som hade pjamas på sig till skolan. Tokigt va? Faktiskt hela hennes skola hade pjamas på sig tom hennes lärare. Haha, alla var så söta så. Och på eftermiddagen idag så hade Ella sin första fotbollsträning med sina nya skor. Hon var jätteduktig, sprang superdupersnabbt och hade superkul.

Thats all, tror jag.... Kom nyss hem från ett fiskställe (resturang men vi kallar det fiskstället för man kan köpa färskfisk där och äta samtidigt) En fråga då; Stinker det inte fisk??? Nej, inte ett dugg. Och maten som man får är supergod. Melissa och jag gillar ju fisktacos supermycket så tumen upp för detta place.

Natti, Puss

Imorgon jobbar jag kväll så börjar vid 1 så då hinner jag åka till Huntington adultschool och registrera mig för då kan jag redan nästa vecka börja med en kurs jag vill läsa. Det är en artclass där vi ska måla med vattenfärg (akvarell) vilket jag ser fram emot mycket. Brukade göra det förut på skojj :D haha... Jag är verkligen ingen konstnär, tro inget annat. Funderar även på att ta någon datakurs, tex photoshop eller excel... Excel kan jag grundligt men kan vara bra med en repetion.


Sushi wednesday as usual...13/1

Sitter nu här proppmätt (som vanligt) för det är ju bara så svårt att sluta äta sushi. Älskart! Ska bli kul att gå ut och äta sushi med min stora syster Sofia nu när jag gillart : ) Eller jag gillar ju bara vissa saker men jag lär mig att tycka om allt mer och mer... Fast det dumma med idag var att vi fick vänta 45 min på ett bord, det var riktigt mycket folk ute idag. Ni förstår här i Californingen är de största party dagarna onsdagar och torsdagar så när Jannina och jag beställer vatten tycker de vi är konstinga. Men det gör mig inget alls.

Annar, idag hade vi fullspeckat schema... Vi proppade i oss frukosten och sen så drog vi till en yoga klass (för mig) så flickorna fick leka i ett lekrum. För ni förstår där jag gör yoga har de också barnvakt under passen, perfekt! Så det är väldigt uppskattat och poppulärt. Och passet slutade vid 10:30 så då var det bara att sätta båda tjejorna i vagnen (gjord för en) och springa till bibloteket. För där är det storytime vid 10:30 så fort dit, svettigt och äcklig. Så när det var slut och vi pysslat en stund så drog vi tillbaka till studion där jag gör yoga. För där var det nu dags för spanska för barn. (jag lär mig också så det är ju super) Tjejorna verkligen älskade det!

Vid detta lag var klockan halv 1 och vi hade inte ätit lunch så det var snabbt hem och koka iordning lite pasta med tomatsås... Som slank ner så fort eftersom vi alla var utsvultna av allt springade fram och tillbaka. Så när allt diskade var klart (stoppat in allt i maskinen) så la jag migner med Tessa en sväng och sov. Innan jag gick ut till Ella.

Och som vanligt på onsdagar så på eftermiddagen så kommer Sofia och C.O. för att ha en playdate med oss vilket är ett exemplariskt tidsfördriv ska ni veta. Barnen leker med varandra så bra och har så kul så. Samtidigt som jag och Sofia kan prata av oss lite.

Joo, en lite konstig sak då, idag fick jag ett vykort från mannen som masserande mig då jag fick massage. Hel mysko, han gav mig även ett erbjudande på 10 % off next time. Så här stod det;
" Malin, It was a pleasure meeting you! Thank you! " Och sen hans namn som jag inte kan se vad han skrivit. Haha, lite kul är det men på samma gång lite läskigt...

Nu ska jag kolavippen, yoga imorgon 06:30... Puss



Kände för en liten färgglad bild idag.. "De ljuva 80-talet"






En bra dag på "jobbet"... 12/1

Suck, det är så tomt här hemma hos mig... Har ingen att klaga på för allt fisande, inte bytt ut den tomma toarullen, tvätta eller diska.. För nu har jag bara lilla mjuk men det är ju faktiskt inte så bara det heller. Han har varit med ett bra tag nu : ) haha, den kommer nog aldrig försvinna.. eller vad tror du? Men har man fattat tycket för något är det väldigt svårt att släppa det som tex en väska jag såg här om dagen.

Dagen då.. Den började vid 8:15 inne hos familjen Andersson.. och där mötte två små glada ansikten mig, något nedstämd. Men då sa Tessa; Malin, jag ska ta hand om dig nu! Hon är väl för söt. När frukosten var slukad eller iaf några smakbitar så åkte Ella till skolan och Kristina (städerskan) kom. Så då fick vi också flytta på oss så vi gick in till mig och åt lite tomegröt (tessa gillade det) innan vi drog till bibloteket. Och där var det livat ska ni veta, 20 små barn satt där med stora ögon och öron. Men det fanns även de som redan frågade efter syster min; "var är din syster?".. Så nu tror jag att alla vet vart hon är, hemma!

Sen så träffade vi Danielle och wills lillasyster Eviry (vet inte hur hennes namn stavas, måste ta reda på det imorgon) i parken och lekte en sväng. Tills det var dags att gå upp för backen och hämta Ella, och det gör mig så trött i ryggen. Det känns verkligen inte bra i ryggen min när jag puttar den där jäkla barnvagnen uppför. Känner det nu att den värker lite och är väldigt trött. Men som tur är är det bara 2 ggr i veckan.

På eftermiddagen lekte vi doktor fram till mellanmålet sen så var det dags för kidsyoga för Ella. Kommer inte ihåg om jag berättade om det förra veckan men iaf hon var så hilma vad säger man... hon ville verlkigen inte göra det och lyssnade inte på någon för femöre. Så med lite tvekan gick vi iaf dit och det visade sig att hon var en yoga kung, hon gjorde allt som tränaren sa och tyckte att det var superkul. Pust, det kändes bra kan jag lova! Och på Torsdag börjar de spela fotboll vilket se ser fram emot så mycket eftersom de fått sånna söta fotbollsskor. (De är ljusgröna)

Faktiskt en himla bra dag med barnen men de saknar stina!

Joo, höll ju på att glömma.. Mitt kolestorol har blivit mycket bättre, hade bara och bara 185 nu. Förra gången hade jag 207 så det var bra men det är fortfarande högt för min ålder men det ska vi nog fixa. Men som mamma och sofia sa; attdet där blir nog bra när stina kommer till dig. Och voliá!

Nu ska jag diska, puss


Ledsen i ögat...11/1

Nu har världens bästa lillasyster åkt hem och det känns inte alls bra, åå nu började jag lipa igen.. Ska dessa tårar aldrig ta slut. När jag lämnade min lilla lilla syster på flygplatsen försökte jag hålla mig stark och inte gråta. Vilekt jag också klarade tills jag gick ifrån henne och såg henne mindre och mindre bakom mih. Jag börlade som en bäbis, folk måste ha trott att någon dött eller något. Och medans jag gick där och grät kudne jag inte hitta bilen heller, det tog mig ju typ 20 min. Så bilresan hem var lång med sätet brevid som nu i 3 veckor varit upptaget av stina,  var  nu tomt. Man inser inte förrens man misster något hur mycket man kommer att sakna den. Tyckte faktiskt att det var/är jättejobbit så skriv några uppvärmade ord till mig!

Kommer att få ett par jobbiga veckor här fram för mig så det gäller att hålla sig aktiv, HELATIDEN! Har faktiskt en lista på saker jag ska göra nu;

- skriva in mig på en ny skola.

Eftersom det inte funkade med OCC, allt blev så komplicerat och dyrt så det ska jag tyvärr inte göra. Hade varit superkul men tyvärr så går det inte. Så istället ska jag gå på en vuxenskola i Huntington Beach, får se hur det går men det blir nog bra. Ska rinag skolan imorgon!

- Börja läsa alla mina timmar jag måste göra i skolan.
- Ta Californiens körkort (innan Feb) Varför? Joo allt allt blir så mkt enklare.
- Träna
- Fixa ett bankkonto.

Inte så mycket men lite iaf, gäller bara att rycka sig i nack skinnet.

Sen så fick jag höra av Ella eller rättare sagt Melissa att Ella är jätteorolig för att jag ska åka hem nu. Nu när stina gjort det. Hon vill verkligen inte det! Glad blir man ju men om det blir så att man åker hem efter sommaren så kommer ... Men MALIN sluta nu!! Vi skulle inte tänka på allt detta nu!

Iaf, kommer att sakna min syster så otroligt mycket! Hon är en stjärna, var rädd om henne.

Behöver någon att krama just nu! Puss


Båttur i 23 graders värme...10/1

Sista dagen innan stina åker hem (lämnar mig) och det känns så där. Tiden har gått så fort ska ni veta, vi har gjort så mycket skoj ihop. Men nu är det slut för denna gång men som tur är kommer hon snart tillbaka, det har hon iaf lovat mig och Sofia. Så idag eftersom det var Stinas sista dag så bjöd Melissa och Christian oss på en båttur runt Balboa island, vilket var jättemysigt i den sköna värmen. Dock blåste det in lite måln när vi satt där och guppade i båten men det gjorde inget. Vi har ju iaf det betydligt bättre här i värmen än ni där hemma i kylan.
Jo, just de kom på en till orsak till att Stina ska komma tillbaka, hon har ju inte badat i havet ännu. Det måste ju hon!

Annars idag då, vi åt gröt till frukost som blev riktigt god. Trodde inte att jag skulle vara så bra på tomtegröt men ack va fel jag hade. Sen efter det så pratade vi med Fredrik på Skype och det var kul. Har inte pratat med honom på jättelänge! Saknar min bror! Efter det så åkte vi båt och på båten hade vi med oss lite picknik, mysigt... och ni ska bara veta vilka hus och båtar det finns här, omg...

Senare på eftermiddagen kom Sofia hit så vi drog till Fashion Island för att fixa de sista presenterna till mitt kära hem land. Detta gick väldigt snabbt så vi drog och fixade naglarna ist, himla skönt att få lite fotmassage så där på en söndag. Inte helt fel plus att de slipade mina törra fötter!

Och åter till att det var/är stinas sista kväll här så hade vi en myskväll men pizza och film. Förutom att filmen sög så hade vi ändå superkul. Min säng tror jag inte tål så mycket mer den lät inte alls särskilt kul idag. Vi alla trodde att vi skulle sluta på golvet. Men som tur var så gjorde vi inte det...

Imorgon ska jag till doktorn igen och då är det upp till bevis; har jag högt kolestorol eller inte? Ärligt så tror jag att det är samma eller högre nu när stina har varit här. Det är ju så mycket gott här som vi provat... Men nu är det nya tider ska ni veta....

     

   


 PUSS


Tog oss en tidning och gick ner till stranden... 9/1

Äntligen funkar internett igen, nog för att det bara var en dag men ändå... Fast ni har ju inte missat så mycket, det var ju gårdagen som sagt. Vad hände då? Hmm, joo vi vaknade och drog till Zinc, självklart och den så drog vi till Specrum som är ett shoppingcentrum för att titta lite på "julklappar" till de där hemma. Fast vi var där bara en liten stund för vi var tvungna att åka hem och jobba till kl 2. Men vi hann precis med allt!

Så när vi kom hem så fixade vi lite med ALLA saker som Stina köpt här och jag säger då det, det är en hel del ska ni veta :D Kul kul, önskade jag kunde shoppa som hon gör.. Men som sagt Nanny jobbet ger inte så mycket kosing, det kostar ju att bara leva. Äta osv, bensin.. Ni fattar grejjen, men jag älskar det ändå. Att vara här, att ha världens underbaraste tjejer att ta hand, vädret, Kaliforninen... ALLT! Fast nu när Stina har varit här har allt varit snäppet bättre...

Stina förstår också hur kluven jag är, ska jag stanna kvar ett år till eller ska jag åka hem. Hmm, hjälp jag dör.. Det är ju så otroligt fint här och hallå?!! Det är ju KALIFORNIEN, NEW PORT BEACH, OC... Jag vet inte hur jag ska göra. Men som sagt jag har ju ett litet tag att besämma mig på.

Åter till fredagen, vi lekter massor med flickorna... Vi åt glass och hade superkul, tittade på solnedgången (som var så otroligt fin idag)... Sen åt vi mat och tittade på tv, för jag var nämligen barnvakt på kvällen för Melissa och Christian ville gå ut en sväng. Så medans flickorna sov och vi väntade på Mel och C så kikade vi på Biggest looser och the hills. Men jag måste nog säga att teh hills var bättre denna gång för nu känner man igen sig där uppe i LA. Ni vet där vi tittar på Hollywood skylten? Där uppe ligger ju Spencer och Heidi nya hus, vet inte om det är coolt men ändå!



   


Idag så började vi dagen med ett löppass, inte så värst långt.. Bara 30 min vill se hur min rygg tar det.. Men än så länge så är ryggen okej. Vi sprang till Crystel Cove, en beach mellan Coroa Del mar och Laguna, himla fint är det där. Även schysta hus med golfbanor. Sen så var det dags för frukost och jag gjrode pancakes till Stina eftersom hon inte fått det är och det är skandal. Så  det fick bli det idag och imorgon blir det tomtegröt.

Sen så gjorde vi i ordning oss och drog iväg till south Cost plaza där vi också gjorde lite shopping innan vi drog till en mexicansk resturang och käkade fisktacos. Stina var först väldigt tveksam till det, hon frpgade hela tiden "vad är det för fisk" men nu har hon iaf ätit det och hon tyckte att det var mumma! Yes, ett till poäng itll mig! Förövrigt så har de även den godaste guacumolen där!

Sen så har det inte hänt så mycket, vi kikade på en film "Whip it", har du sett den? En tjej som skaffar en passion för rullskridskor. Helt okej, men den slutade konstigt. Nu blir det bilder... ÖJJ, du fredrik du är ju aldrig inne på skype juu! Skärpning!

     

     

 


Det får räcka för idag men först den bästa låten just nu! Älskar den, grymt bra! Lyssna på den..,.



God natt, PUSS

LA Kings - Detroit Red Wings...7/1

Idag var det dags för min överraskning men först en dag på jobbet som vanligt.

Dagen gick som bara den, Ella gick i skolan och vi hade bara Tessa på förmiddagen då vi passade på att gå ner till stranden och kika. Och det var så himla fint idag, vindstilla och klart super klart vatten med andra ord en riktigt härlig dag. Efter det så drog vi till Beckers (en surfbutik) där de hade 50 % of på ALLT så Stina köpte två super coola linnen. Men ganska snabbt där inne blev Tessa otålig och ville gå till parken så det var bäst att vi gick dit... Där hade vi skoj och stoj som vanligt och där träffade vi även Ida, en tjej som varit nanny till en familj här förut samtidigt som Malin, gammla malin. Ida var för tillfället här på besök och hon var en trevlig prick. Världen är bra liten.

Sen var det lunch, då vi gjorde potatismos och värmde på köttbullarna från gårdagen. Detta gillade Tessa som tur va, Ella var ute på Lunch med sin far. På eftermiddagen hände det inte så mycket untan vi bggde lite med lego eller Ella gjorde och vi tittade på (ombytta roller). Hon har faktiskt blivit superduktig på det. Och när detta inte var kul längre gicj vi ut och cyklade. De flick cykla gatan ner och upp medans jag sprang bakom, vi tävlade och naturligtvis vann jag inte. Men tiden gick fort och tillslut så kom Christian hem och då var det dags för att åka och hämta Sofia och dra iväg med Stina på min överraskning.

Så när vi hämtat Sofia och sitter i bilen eller vi har bara åkt  i 10 min så säger Sofia, (hon avslöjjar vår överraskning);
"Visst var det svårt att veta vad man skulle ha på sig? Det är ju så kallt i en Ishall"
" Men idiot!!!??"
" Va, vadå idiot? Det är ju kallt i en ishall!!!"
"MEN PUCKO NU SA DU JU DET IGEN!"

Haha, så här i efterhand så är det lite kul men då när man var lite stressad och allt så då DÅ var det inget kul. Trodde jag skulle spricka och jag ville bara slå något riktigt hårt. Men men, det blev iaf en tyst, nästan pinsamt tyst bilfärd in till LA.

Stina listade ut ideén att vi var på väg till en ishall, eftersom hon sa det!! Självklart :D haha... Så när vi kom fram så såg vi en massa galna LA king fans och då utbrast hon JÄTTEGLAD " Ska vi på hockey?? Nää, gud va kul! Vilka lag?" Då gav vi henne biljetten, LA kings - Detroit, 5:te raden från isen. Awesome platser kan man ju lätt säga, vi kände ju typ svettlukten.. Iaf från de där klimakteriekossorna som hejade på LA Kings framför oss.

Svensk hockey släng er i väggen. Ni anar inte vilke känsla det var där! Stadion var superstor och alla dessa människor, trevliga människor eller en del lite läskiga (kommer det sen) De 3 * 20 kändes som fika rast och gud va skoj vi hade. Detta vill vi garanterat göra igen och jag blev så sugen på att börja spela igen. Tror ni jag har någon framtid i Motalas Damlag? Haha..

För er som inte vet så är det Detroit som har en massa Svenskar, fast vid denna match så var bara Zetterberg och Lidström med. Joo, just det jag råkade glömma min jacka kvar på min sittplast så jag sprang tillbaka och som tura var så var den kvar. Men iaf när jag då är på väg tillbaka till där Sofia och Stina stod så stoppades jag av en man som var helt crazzy. Han snackade en massa dynga och sen när jag skulle gå så drog han i min arm och fick tag på min hand och började slicka på den?? Usch, hoppas verkligena att jag är frisk mot alla dessa sjukdommar. Jag röck min hand så fort som möjligt och sprang där ifårn. Och ÖSTE, bokstavligttalat på med antibaktriell gel!



In action, # 40 Zetterberg.



Ganska grymt va?

Mer bilder kommer imorgn och just de höll ju på att glömma att berätta vilka som vann! Självklart vann laget med mäst Svenskar :D Detriot Red Wings, kul kul, de var ju de vi hejjade på!

God natt



Snabbis...6/1

Detta blir ett snabbt inlägg idag för det är på tok för sent och vi är trötta. Men vi mår iaf bra, förutom att jag känner mig överkörd av ett tåg och detta är pga min massage igår. Han sa till mig att det skulle kännas värre dagen efter och det gör det verkligen. Stina mår nog bra tror ja.

Idag så hade vi en bara dag, fick bygga med lego och sådant är ju superkul. Och flickorna var bara bra, de har ju sina små skavaner här och där men de har ju alla barn. Iaf, idag var det ju onsdag och det betyder att Sofia och c.o kommer på playdate. Det är aweaomw med palydates, tiden går så fort och att de har så himla kul med varandra. Fast samarta jag kom ju på precis innan de kom att jag skulle göra köttbullar tills ikväll. Så Stina och jag fick röra ihop en smet och steka steka. Och dessa blev så himla mycket bättre än de jag gjorde på julafton, tur de, annars hade jag väl aldrig fått göra det igen.

Thats  all, joo just de om du skulle vilja skicka en burk med kryddpeppar hit? Skicka intresse anmälan till min mail; [email protected]

God natt! Puss

JOO JUST DET IMORGON ÄR DET DAGS FÖR STINAS ÖVERRASKNING! jag har nämligen hittat på en bra sådan.


Spa...5/1

Gud va skönt det var, det bästa på bra länge. Ni kan inte ana hur mycket välbehag man känner just nu + att man luktar lavendel. En hel timme med kroppsmassage, fast det kändes som en pissekvart.

När vi kom dit så fick vi fylla i varsitt papper, fatta inte varför men man skulle göra det. Säkert för att man inte ska kunna stämma dem för här stämmer man ju den ena och den andra. Men när det var klart så visade de oss runt inne på själva spat och det var jättemysigt där inne. De hade ett "tystrum" där man kunde sitta och läsa medans man hörde vatten och skön musik i bakgrunden (i liggfotöljer med massage).

Sen visade de oss omklädningsrummet och hottuben, där inne fanns det hur mycket olika tvålar och shampo som hellst som man fick prova. Det fanns typ allt som man själv har hemma i badrummet fast lite mer exclusivare. En varsinn morgonrock fick vi med tofflor som vi genast hoppade i och gick och myste i. Och överrallt fanns det vatten och färskfrukt.

Innan själva massagen så satte sig Stina och jag i "tystarummet" och väntade på att massörerna skulle komma och hämta oss. Stina tog självklart plats i en massagefotölj :) Så satt vi där och bara myste tills det dök upp en man i dörröppningen; Va?? Ska jag ha honom, jag beställde ju en kvinna?!! Fast det gjorde mig inget, för jag tänkte att han kunde ta i lite extra på min rygg. Men när han och jag gick iväg så hörde jag hur Stina-flina började att skratta och det fick ju också mig att göra det, PINSAMT!  Men väl där inne var jag inte besviken på att jag fick en man snarare tvärt om han var as bra. Stina var jätte nöjd med sin massage och massör, efter massagen var vi helt sega och trötta så vi satte oss i "ångbastun" en stun doch njöt. Och när det blev för varmt så gjorde vi oss iordning för att åka hem. Vi passade även på att prova alla möjliga body lotions.

På vägen hem kunde vi inte bestämma oss för vad vi skulle äta så vi snurrade runt ett tag tills vi bestämde oss för att äta på Pei Wei, kina resturang eller vi tog med det hem där ifårn. Nu ska vi sova som små lamm, Puss

Lyssna på mitt grav i slutet, asfult! hahah

Shataranga...4/1

Måndad, tillbaka till den vanliga vardagen, så långt som när jag hade boot campen tidigt på morgonen. Klockan ringde idag 05:30 och dår var det bara att gå upp och ta på sig sina träningskläder och börja röra på sig. Vi mötte upp Melissa ute på gatan och sprang till de berömda trapporna. Som sagt Boot campen har fortfarande uppehåll tom 17 jan. Det kändes bra att väl vara uppe och springa men det var mörkt så det var svårt att se var man sprang någon stans och extra svårt blev det i trapporna. Stina hade jätte mycket problem med trapporna, hon såg inte trappstegen så hon blev jätte yr och mådde superdåligt, så jag fick gå hem med henne. Men vi ska iaf försöka igen på onsdag så får vi se hur det går.

Idag var vi även på Yoga som jag inte varit på på superlänge så det var jätteskönt. Stina tyckte också att det var jättekul och jobbigt. Hon trodde verkligen inte att det skulle vara så jobbigt som det var och vi båda kommer nog garanterat att ha träningsvärk imorgon. Haha, i yogan anväder vi oss av ett utryck kallat shataranga. haha, men Stina trodde under hela timmen att instruktören sa " Shot the wrong guy" haha, sötnöt.

Annars har dagen varit jättebra, flickorna har varit supergulliga och snälla. De var först på ballet sen så sov tessa middag medans Ella och vi lekte med några av hennes julklappar. Sen hann vi med en tur till parken också. Och imorgon börjar Ella i skolan igen efter jullovet, kul för henne.

Men det bästa av allt med morgondagen är att vi ska på spa imorgonkväll. Gud va skönt, vi ska få massage en hel timme och bada hottube och blir allmänt sörvade. Gud va vi ska njuta! Om man får ta bilder så kommer det säkert upp någon imorgon.

Men nu är det dags att sova, vi ska upp och springa iväg till doktorn för att ta blodprov igen. Så om en vecka får vi veta hur det står till med mitt kolestorol.

Just de, vet någon om det finns något som heter spagetti squach hemma i någon matvarubutik? Malle, något du borde kunna svara på!!

Skype imorgon 17:00 sv tid! Puss



Ett äventyr... 3/1

Nu så ska jag berätta om vårt äventyr till LA; Det började med att vi åkte iväg försent hemmifrån så vi kom mitt i en massa trafik.:) men det gick ganska bra ändå.Så när vi tillslut kom fram till LA och där vi skulle svänga av så blev det lite tokigt för malin kom inte riktigt ihåg vart man skulle köra, men det löste vi med att hon körde runt och jag satt och försökte att inte spy, blev väldigt åksjuk. Men vi klarade det också vi kom fram och jag mådde bra. Det var ganska fränt att vara där men det var inte så specielt men det var cooolt, för där spelas ju en massa filmer in och det finns mängder av kändisar i den staden, men tyvärr fick inte jag chansen att se någon. När vi hade vart vid Hollywood Skylten var det dags att åka ner för den krokiga vägen för att dra vidare till walk of fame. Vi gick där ett tag och kollade på stjärnorna och tog lite kort det var fränt att ha vart där med nu. Lite läskigt med alla utklädda figurer som var där bara men det gick bra det med.

Annars var inte LA så mycket att ha tycker jag, vi gjorde det man måste göra när man är där. Staden är ganska äcklig annars.  Men som sagt det är fränt att man ha vart där.
Jo just ja vi var ju till Santa monica med, där var det mycker finare, och där vi gick vi ut på pieren. Det var första gången för mig så under den här dagen hann jag med ganska mycket nytt som var jätte kul och att jag gjorde det med malin var nog det bästa.

     

   




Nu så har också Malin visat mig runt här i OC, Laguna beach och newport beach. Vid laguna var det jättefint, väder nästan så man villle bada men det skippade vi för det var iskallt i vattnet, vi gick istället fram och tillbaka på stranden och tittade på alla surfare och njöt av att solen var framme. Och jag gillade det verkligen, vill tillbaka hit snart igen!!!
 Sen efter det var det dags att äta så vi tog en ganska sen lunch på zink, vi åt pizza och abergin lassange, asgott och vi blev proppmätta. Efter det hoppade vi in i bilen igen och åkte till Newport Beach där det var minst lika fint men inte lika varmt för det kom in en massa moln men det gjorde inget. Där fick jag också se delfiner som hoppade i vattnet, helt sjukt fränt, men blir alldeles galad när man får se de i sin riktiga miljö. Men jag sprang runt där med kameran i hörsta beredskap och skrek "titta delfiner" haha. Det var ganska svårt att få kort på dem för de simmade bara runt en massa men det var jätte fint. Där gick vi runt ett tag på stranden sen gick vi ut på pieren och tittade lite sen ´så gick vi in för att köpa donuts men där tog de bara cash och vi hade inga, TUR. Så istället för donuts blev det yorhurtland, andra gången för mig och jag ÄLSKAR DET!

      



Det var det de, nu ska vi sova för imorgon ska jag prova på trapporna. Puss


Home sweet home...2/1

Nu är vi hemma igen efter vår tripp i San Francisco som nästan blev toppen för tyvärr så blev det inget besök till Alcatraz (vet inte om jag sagt det förut). Jag bokade nämligen biljetter till en sånn där tur men jag fick aldrig någon bekräftelse till min mail så jag ringde och kollade var den var någon stans. Och snubben på andra sidan luren sa att "tyvärr, så finns det ingen bokning i ditt namn. Du kan omöjligt ha gjort en beställning och tyvär så finns det inga biljetter kvar" Suck on that! Jahapp, så det var ju riktigt sugit kan jag ju lova. Det är lixom en av de anledningarna varför man åker dit, för att titta på det gammla fängelset. Men det fanns ju inget vi kunde göra åt saken så det var bara att hänga läpp en stund. Fast det gick snabbt över, med stina och sofia som muntrade upp mig. 

I alla fall på fredagen så böt vi ju hotel för sista och 3:dje gången också detta låg vid union square. Men vi todde att det var ett skämt när vi kom in på hotellrummet och såg 2 90 sängar??!! Ska 4 dela på dessa?? Vi var mycket tveksamma till detta men vi sköt upp båda sängarana mot ena hörnet av rummet så att det blev som en stor dubbelsäng. Men för det så fick vi ligga och skeda utan att vända på oss. Eller vi kunde göra det om alla gjorde det samtidigt.

Tidigare på fredagen så åkte jag, Stina och Sofia spårvagn som var superkul :) haha, som barn på nytt haha. Vi stod i kö skitläng för att få en sittplats på den där jäkla spårvagnen men de jäkla kineserna var där igen. De trängde sig före så jag var så nära att säga " Ni vet att i Sverige står man i kö" på engelska för jag sa det på Svenska. Men antagligen så hade de svarat "Vi är inte i Sverige nu"... Men men, stina och sofia fick iaf sitta, jag däremot hände ut genom sidan och hade filmkameran i högsta hugg. Så för att jag inte skulle ramla ut så fick de båda hålla i mig. När vi åkt en bit så hoppade vi av vid Crookied Street (krokigaste gatan) och kikade. Där vi också gjorde försöket att spela in en reklamfilm. Haha, om krockkuddar som blev en katastrof men du kan ju få kika på ett av försöken.

 



När vi senare var tillbaka i downtowm så ville Sofia gå in på det 3:våniga forever 21 men jag som var så trött satte mig och väntade medans de gick runt och vaknade sedan av att Stina petar mig på näsan. Fattar ni? Jag somnade inne på affären, galet så efter det gick vi hem och sov! Eller jag glömde en liten detalj, vi proppade i oss godis först sen somnade vi. Och när vi vaknat upp ur vår "lilla" nap på ca 3 timmar så kom Jannina.

Och idag hände det inte så mycket vi sov ganska länge så vi hade inte så mycket tid på oss att gå runt på stan men vi satte oss iaf och åt lite frukostlunch som vi senare avslutade med Starbucks. Sen tog vi barten (tunnelbana) till flygplatsen och flög hem... Och nu är vi äntligen placerade i sängen, "Home sweet home"....

Men jag måste ju sammanfatta San Francisco också;
Himla mysigstad, MÄNGDER med konstiga människor, bra shopping och som påminner mkt om Europa. Hade grymt kul.

       

 

Puss



2010 den 1 Januari

God dag, hur vart eran kväll igår?

Vi hade det iaf jättemysigt ute på Pier 39, med en massa glada och trevliga människor. Kylan var lite jobbig tyckte ja, 10+ är ju sviniskallt här uppe. Ska bli skönt att åka hem till "värmen" men jag gillar San Francisco starkt, hit ska jag åka igen. Bortskämd? Jaa,jag vet. Men vi värmde oss med hett te och det skålade vi också in det nya året med. Tyvärr utan Sofia, hon hade så ont i magen igår så hon låg här hemma och sov hela kvällen.

Har ni gjort några nyårslöfte då? Samma gammla vanliga kanske, att detta år ska bli bättre än de andra? Starta ett nytt och hälsosamare liv? Jag ska iaf försöka av att riktigt njuta av den tiden jag har kvar här, jag måste lova mig själv att hitta på saker ist för att ligga hemma och titta på Lost nu när jag är i Kalifornien. Sen måste man ju också ha ett av de där "standard" löftena; Bli mer hälsosam för att få ner mitt kolestorol. haha.

Haha, igår när Stina och jag stod och väntade på en taxi så kom det fram en Kines och sa " Jag har aldrig sett riktiga blondiner i verkligheten. Snälla kan jag inte få ta ett kort med er?" Stina och jag höll på att dö men så klart ställde vi upp. Tror dock att kortet blev ganska fult, en gald kines mellan två asgarvande blondiner. Haha.

Hepp, nu ska vi rycka oss i skinnet och börja göra oss redo för att byta hotell och åka spårvagn. Sen måste vi ner til downtown och kika för vi gjorde aldrig det med Sofia igår. Vi har bara sett China Town.


Puss


Firar in det nya året i San Francisco...31/12

Nu var det ett bra tag sen men vi har haft så fullt upp helatiden. Men nu ska jag iaf försöka skriva nu när vi har tillgång till internett här på vårt andra hotell i San Francisco.

Som ni kanske förstått så är vi i San Francisco för att fira det nya året. Och vi verkligen ÄLSAR det! Standen är hur mysig som hellst med alla sina backar och butiker, stora butiker. Gud, var in på Nordstrom (typ som NK) och det var på 7 våningar minst. Och ni kan ju bara gissa hur lång tid det tog att gå igenom det. Eller jag har ju inte heller svaret men efter att vi varit på 1:a och 2:dra våningen så hade det redan gått 2 timmar, superstort. Men mycket bra shopping.

Forever 21 då, hjälp 3 våningar och så där innan nyår var det ett enda stort kaos. Alla skulle hitta något billigt att ha på sig. Folk var som galna, fattar inte att de orkar. Stina köpte lite smycken bara sen så gick vi till älskade HM. Shopping, shopping men det är faktiskt en av de sakerna man ska göra medans man är här. Shoppingen är great!
Hotellet som vi bodde på igår var jättefint, låg vid Union Square med gubbar i hatt utanför som höll upp dörren och tröck på hissknappen åt en. Men resturangen då, usch jag dör. Vi tänkte igår kväll att vi skullle ta en lite finare middag uppe på hotellets resturang som låg på högsta våningen (36) med utsikt över hela SFO. Vi beställde iaf in soppa först och den todays catch som var en fisk, vet inte vilken menmen. Det var så äcklig så äcklig blää blää, Stina kunde inte äta alls men jag som är en snålis åt ju upp allt. Stina fattar fortfarande inte hur jag kunde äta upp den. Vi bestämde oss för att döpa om den också; flänsgratinerad avloppsfisk med slemiga mögelsvampar, mums! Men soppan var faktiskt jättegod.

Idag så kom också Sofia med flyget  hit (vi kom igår och imorgon kommer även Jannina den Finska Tjejen) så vi möttes upp på vårt första hotell och därifårn gick vi till det andra hotellet (som vi är på nu). Sen så tog vi bussen ut till Golden gate Bridge för att turista lite. Men bussresan dit var inte lätt, vi blev alla superåksjuka + att det tog lång tid pga av allla stoppen. Men vi kom iaf dit och kikade på den röda fina stora bron. Vi tog några fina fotton och åkte tillbaka. Men på vägen tillbaka då, vi åker på en buss, linie 28 (inte för att det säger er något men) och vi skulle hoppa av vid California St men när jag hoppade av bussen och stod och väntade på att Stina och Sofia skulle hoppa av så åker bussen! Där stod jag själv med en karta i handen och en kamera, för pengarana och bussbiljetterna hade Stina. Haha, vad skulle jag nu göra lixom väntade och väntade. Sen så kom bussar tillbaka men ingen Sofia eller Stina där men rätt som det var så ropade de på mig och de stod där på andra sidan vägen, YES! Jag blev inte ensam iaf.

När vi kom tillbaka till hotellet så bad vi om en extra säng och sedan så dorg vi vidare till Pier 39 och kikade. Det var faktikt mysigt med alla resturanger och små butiker som låg längs hela piren. Där kunde man även köpa choklad som SFO är känd för. Men vi gjoder inte det, det börjar ju snart ett nytt år med bättre vanor. Sen åkte vi hem för vår vänn Sofia mår inge bra, hon har jätteont i magen. Vi vet inte vad det är för fel på henne. Hoppas hon bara blir bättre nu när vi vilar en stund. För sen ska vi försöka få tag i champange och ta oss ner till Powell st, som har mycket shopping (Union Square typ) så att Sofia får se hur stort allt är. Sen ikväll ska vi ner till hamnen och kika på fyverkerier och fira det nya året.

       
  


   

   

Gud ja sen så har vi ju varit i LA också, i Tisdags hela dagen. Men detta får det bli mer om på söndag. Imorgon ska vi åka spårvagn till Crookied street som är känd från många remklamfilmer. Så vi ska även spela in vår egna också;) haha.. Sen får vi se vad planena blir.

Hejsvej. Puss från oss, Happy new Year!


RSS 2.0