Beslutsångest...28/12

Nu har vi kommit hem från Palm Springs eller vi kom hem för 4 timmar sedan men vi har plöjt igenom 2 filmer, The hangover och The Proposal. Hangover vet vi ju sen tidigare att den är bra men The Proposal gud, jag vill ha en två. Tyckte den var så himla mysig, vaför händer inte sådant i verkligheten; svar: för att det är för bra för att vara sant??

På vägen hem från Palm Springs så stannde vi på shoppingcentrumet Cabazon för vi skulle ju shoppa uggs och underkläder...MEN det fanns inga uggs och underkläderna var utplockade som tusan.. Trök men vi hittade iaf ett varsitt ribblinne från Gap och en typ långärmad träningströja från Nike. Men som sagt att gå runt där tog ju sin lilla tid så vi gick runt runt i ca 5 timmar. (Ca 130 butiker)

Planerna inför morgondagen då? Jaa, det är frågan, vi är lite kluvna här. Funderar på att dra upp till LA och köra en turist runda så att vi har det gjort eftersom vår planering med allt som vi ska göra är väldigt tight. Om vi inte gör detta så åker vi nog till South Coast Plaza för lite mer shopping. Men vem vet, vi kanske hinner med båda. Eller om vi inte går på spa istället, fick nämligen det i julklapp av vår älskade storasyster Sofia. Vi får helt enkelt bestämma det imorgon över frukosten.

Och inga bilder idag för vi fick inte en enda kommentar igår. Ps, har någon fått mina julkort där hemma? Man kan ju inte riktigt lita på posten här så skulle väl ha skickat påskkort. För då kanske de hade varit framme vid påsk. Eller?


Puss


200 inlägg 27/12

Hej,
Nu har vi kommit till Palm Springs, eller rättaresagt vi kom igår men hann inte skriva något inlägg. Vi hade fullt upp med att shoppa och efter det så var vi barnvakt. Vi är här med en till familj  så vi tog hand om alla barn. Vilket var jättejobbigt 4 små barn som ska försöka sova och i samma säng, det var omöjligt. Men till slut så gick det, till och med Stina somnade.  Så när de vuxna väl kom hem var vi för trötta för att skriva.

Idag har vi försökt att hitta "stan" här i palm springs men det var nästan omöjligt, vi hittade något men jag vet inte om jag vill kalla det city. Så vi gick fram och tillbaka där och efter en stund kände vi att nej något måste vi ju göra när vi väl är här så vi åt på ett jätte poppis hamburger ställe, Tyler´s.  Och självklart åt vi burgers.  Super duper goda och super stora plus en massa pommes, gick inget vidare med kolesterolet idag heller.

       
   

Hotellet som vi bor på heter Riviera resort och spa, ett himla fint ställe. Valvet parkeringen framför entren låg runt 10 dollar, vilket är mycet för det. Men är det lyx så är det. Här har de en stor varm pool och en ännu varmare jacuzzi, vi spenderade faktiskt större delen av eftermoddagen där. När man satt där i jacuzzin och tittade på bergen såg man snön på topparna, riktigt mysigt. Sen när det blev lite mörkare på kvällen så tände de en massa eldar och ljus överrallt (bilder från detta kommer imorgon) och både Stina och jag blev stört kära i en ljuslykta. Vi var ett tag inne på att knycka den men det kan man ju inte göra :D haha...

Vädret idag var så där, max 20 grader idag på förmiddagen innan alla dessa moln flög in och kylade ner stället. I öknen blier det snabbt varmt och just nu så är det riktigt kallt ute. Fast vi känner ju inte av det, vi ligger och göttar oss efter en bit mat som kom med roomservice. Jag fick någon tomatsoppa och Stina en kalkonsmörgås som den också var good. Inte ofta man sitter i en stor hotell säng och surplar i sig soppa och äter på en sullig macka, awesome.
Även idag på kvällen satt vi barnvakt, Stina och jag till flickora och deras två kompisar. Det gick betydligt bättre idag och de somnade supersnabbt allihopa eller ja alla utom jag.

Shoppingen här är grym eller det ligger en bit utanför men iaf. Där iaf ligger ett superstort shoppincentrum men en massa outlets. Alla märkern du kan tänka dig fanns där i små butiker men superpriser, jag lovar. Vi köpte en var sin skjorta från Polo Ralph Lauren och en kläning från Billabong för 400 kr totalt och det var bra grejjer. Kan ju lägga ut en bild imorogn. Stället iaf hette Cabazon och var superstort så man kan inte missa det om man kör på 10:an. Vi ska svänga förbi där imogon med och försöka ta oss in på UGG-butiken. Där kunde man få ett par ugg-boots för 80 dollar, vilket är ett superpris. Sen även in på Calvin klein och köpa underkläder.

Nää, nu ska jag lägga ner datorn... Stina sover redan här brevid i vår king-size-bed. 

Puss 

 


På sparkcykel till skåne...26/12

Vi ska strax köra mot palmsprings, kul kul.. Vi ska även på vägen ner stanna till på ett jättestor shoppngcentrum, shopping shopping.. Men först ska jag lägga upp en bild på granen som jag lovat, lägg märke till sakerna som hänger i granen.



Stolar, jordglobar (dessa ska både stina och jag köpa) kulor med dalahästar på (känner mig verkligen hedra) och fågelburar... Design ni vet, och om det är någon som kan det så är det världens bästa host Mum Melissa: )


Kolla vad Syster min hade med sig, åt så jag måse dåligt igår:) haha

En sak till då, när jag kommer hem till Sverige så tänkte jag göra något tokigt så jag kom ju på den brillianta ideén att åka sparkcykel till skåne. Det kanske är långt kanske Stockhlom räcker, vad tycker ni? Nu vill jag se hur många som är ¨på detta. En riktig utmaning. :) haha Men det kan man ju behöva ibland:)

HEJSVEJ, nu ska vi åka. Puss

Palmsprings imorgon...25/12

Hejhopp... Så var det dags för ett blogg inlägg igen, fattar inte att jag snart gjort det i ett halvår. Asså här borta i OC, Amerikat. Sinnes! Hur många var det som gick till kyrkan idag då? Julottan är väl klockan 6? Som jag av erfarenhet vet att det betyder sitta och sova i kyrkbänken. Haha.. Är det bara familjen Jelk eller?

Idag så öppnade vi julklappar, eller vi tittade mest på när Ella och Tessa gjorde det och jag säger då det fy va julklappar de fick. Man hade det bra när man var liten. Och tjejerna gillade mina klappar och de från stina och min familj. Men en klapp till Melissa och Christian kunde jag inte hitta, inget verkligen inget. Så jag tog ett papper och skrev "Free babysitting a hole weekend, enjoy" och det var uppskattat kan ja lova. Melissa belv jätteglad, "the best gift ever" Så det blev ju ganska bra ändå och Dalahästen som Stina hade med sig fick hedersplatsen ovanför kaminen.

Efter klapparna så var det dags för frukost och det var så gott så gott, bagel med cream cheese (philadelphia) och lax med rödlök och kapris. Tydligen en typiskt Judisk frukost. Men oj så gott, jag hade även soltorkadetomater på. Drack eller smakade eggnoll också.. det var så där. För sött för min smak, lite mer som en kaffedrink. Man kunde faktiskt blanda den med brandy. Sofia var det de man hade på den där puddingen vi hade i luxemburg en jul?

Annars så hade det inte hänt så mycket, detta är en stor STOR slappar dag här i Amerika. Allt är stängt och alla umgås och tittar på film så varför inte hålla oss till traditionerna? Stina och jag har plöjt igenom 3 filmer idag; A walk to remember, The blind side och my best friends girl, den sistnämnda var kass! Inget att se men de andra två, jajemän kika på dem. Och nu är klockan snart 10 pm och vi känner oss som två uppsvällda sälar men det är ju så det ska vara nu när det är jul och allt. Efter nyårsskiftet blir det andra bullar : ) Motivation, appropå detta, jag hittade en jättebra sida där man kan skicka sig egna påminelser till sin mail. www.Hassleme.co.uk

     

Bilder iaf, vi tog ju inga nya fotton idag då vi får pröva med ett bildspecial imorgon:) Puss


jag har bajs bruna pungkulor

hej hopp stina här..och malin så klart

Det är verkligen som Malin säger att det är här, PARADISET och jag har vart här i två dagar och jag älskar det verkligen. ´Men nog om det..

Idag var det julafton med fint väderså det kändes inte riktigt som jul.Först av allt pratade vi med mamma och pappa och önskade de en god jul., Dagen med tjejerna började med att vi gick till parken och leksaksaffären och lekte. man får leka med sakerna inne på leksaksaffärerna.. Det är lite konstigt tycker jag. 
Sen gick vi hem och började laga massa mat eftersom hela deras släkt skulle komma, men jag gjorde inget jag gick hem och vilade och pratade med johan och sofia. Jag är sjukt trött vissa tider på dygnet, och på mornarna vaknar jag tidigt.

  Sen var det dags att göra sig i ordning, sen kom de allihopa. Och det var verkligen jätte trevligt, jag gillar  melissas bror han är så rolig. han säger sånna konstiga saker hela tiden. "jag har bajsbruna pungkulor".  han fru är också väldigt trevlig hon heter Dina, hon gillar att jag heter stina hon tycker att våra namn hör ihop.

När vi hade ätit var det dags att åka vidare till Tammy och en massa andra släktingar till Melissa. där hade vi en julklappslek.
Jag fick ett visakort, malin fick ett pressent kort på en resturang. så vi båda fick bra saker.


Nu har vi kommit hem och ska snart sova för det är julafton imorgon igen :)

Ja det var kort och konsivt av Stina, men hon är en tött tjej. Hemma är ju klockan 07:00 på morgon och här har vi inte ens gått och lagt oss... eller vi ligger väl och segar men vi måste ju göra vårt dagliga bloggande! Och idag har jag inte tänkt ett dugg på mitt kolesterol men aja jag har ju lite distans till 300 i värde. Det är då det är farligt.

Nu vill stina skriva igen;

Glömde säga att jag kommer aldrig mer hem, nej då det gör jag nog.
Det gör malin å fast vi måste locka med något bra där hemma för det blir svårt att slita henne härifrån, alla vill ha henne. Alla älskar henne, fast det gör ju vi där hemma med, eller hur?

Ett julklappstips till nästa år för er som har svårt med det, Ella säger att vuxenlego är bra. Det är som vanligt lego fast gjort av glas. Smart brud det där va.





     

Vi kör ett bildspecial imorgon, missa inte det..
Puss från oss






GOD JUL SVERIGE...23/12

Nu har ni där hemma börjat julfirandet medans vi fortafarnade har en hellångskön natt att sova. Så god jul på er alla där hemma, hoppas ni har julstämning för det har då inte vi men vi njuter ändå.

Idag så har vi haft en heldag med flickorna, så vi bestämde oss för att gå ner till Balboaisland och kika eftersom Stina inte varit där än. Och hon gillade även detta, "gud va fint"...  Inte för att det blev så mycket turistandet där men iaf, vi hann ju med en lunch men flickorna och det gick ovanligt bra. De satt tysta och var snälla helatiden. När vi senare kom hem tänkte jag lägga mig ner med Tessa för att hon skulle få sova en stund men då kom Melissa hem så då ville hon ju naturligtvis att hon skulle ligga brevid henne... Men så när de varit inne i hennes rum i ca 5 min så kommer de ut och då vill Tessa att Stina ska ligga brevid henne. Här har ni ju svar på tal, jag kan ju lika gärna åka hem!!?? :) haha

Nu på kvällen så drog vi till Fashion Island för att köpa julklappar till en julklappslek vi ska köra med släkten imorgon. Det ska bli kul, fast Stina är nervös över att träffa dem. Men det kommer att gå så bra så... Fast det gäller ju att göra god köttbullar imorgon så att vi blir omtyckta annars ligger vi ju risigt till.

Bilder kommer imorgon och en kommentar av Stina vad hon tycker om allt.

GOD JUL! Puss o kram från systrana Jelk

Stina är här nu... 22/12

Som ni redan har förstått så har Stina kommit eller ja hur ska ni kunna veta det? Jag har inte sagt något, hur allt har gått men när man kommer hem från LA 2 på natten i spöregn så får man lägga sig utan att blogga... Kan ni tänka er att jag faktiskt hittade lilla Stina på den Stora flygplasten och jag var där i god tid... Så när jag står där och väntar på att hon ska komma vilket var 11:50 PM så kommer Hilarie Burton, hon som spelar Payton i One tree hill med sällskap av Jeffrey Dean Morgan, han som spelar den hjärtsjuke mannen Danny som Issie blev kär i. Jag tycker att detta var supercoolt, de stod 1,5 meter ifårn mig och jag hade ingen kamera med mig!!??!! Så dumt så dumt så... Detta var första gången jag inte hade kameran i min väska! Hilarie var gravid faktiskt, jag har ingen aning om hon datear Jeffrey men de var väldigt flörtiga mot varandra.

  Hilarie, Payton i One tree hill Jeffrey, Danny i gray´s Anatomy.


Så min "kändislista" har utökats från 3 till 5... Lance Armstrong, William H. Macy, Hilarie Burton, Jeffrey Dean Morgan och Nick Jonas.

Men gud va kul det var att träffa Stina igen, dock trodde jag att det skulle vara mer "känslor" när vi sågs och det är tack vare Skype. Men hennes väska var ju inte mer på planet!! Trök, så det var bara att ställa sig i en kö och vänta och där var det en så irriterande mamma med världens fulaste kläder som stod och gjorde konstiga ljud. Kul att någon hade gnistan uppe så där mitt i natten men snälla kom igen det var ju knappast kul att stå där! Kans... När vi fått tracking numret så åkte vi hem till mig i det regniga vädert och sov som två barn.

Idag så började dagen 07:30 eftersom Ella, M och C skulle åka till Disney Land och jag lovar er, vill man komma in måste man vara där i god tid. Så upp med tuppen och ta hand om Tessa medans de åkte och eftersom detta var första frukosten för Stina så blev det Zinc. Och hon ÄLSKADE det! Joo, Tessa hade tydligen stått vid dörren 20 minuter innan vi kom för att hon så gärna ville träffa Stian och jag säger då det, hon gillar Stina redan supermycket.

Om ni inte fattar än så var det Ellas födelsedag idag så efter Zinc så gick vi till Fashion Island för att köpa en födelsedagspresent som det senare visade att de inte hade, lite så där småsurt när man gått så pass långt i det kyliga vädret. Den kallaste dagen ever enligt folket som bor här... Så för att få tillbaka kroppsvärmen tog vi oss något varmt på starbucks. Och innan vi gick hem tog Tessa och jag kort vid världens största julgran, riktig julgran.

På eftermidagen när Ella var hemma gick vi alla 4 ner till Beachen och klätrade lite på klipporna och lekte jaga i sanden tills det var dags för lite kalas för Ella där det bjöds på pizza och cupcakes, mums! Kolestorolet då, nja en liten bit skadar väl inte. Nu är ju faktiskt Stina här!

Nu har jag också bytit julklappen på Target till två bättre julklappar som hon kommer att älska. Vi köpte även lite andra billiga saker men sak samma. Nu måste jag sova!







God natt, Puss


Som ett barn på julafton... 21/12

Nu är det inte så många timmar kvar tills jag får krama om syster Stina. Ska faktiskt dra mig härifrån om en halvtimme så att jag är där i tid och kan hitta rätt termenal. Tror iaf att jag har koll på läget, man vet ju aldrig kanske en polis stoppar mig, haha. Nej, de får vi då hoppas att de inte gör.

Jag kom just på att tänka på hur hon förändrats, jag har ju sett henne i webcamern men ändå. Undar vad hon tycker om mig också, att nej ska den där malin aldrig växa upp eller hur gammal sa du att du var, 30? haha. Vad vi nu än blivit så kommer vi att ha grymt kul! Dock har jag hört att det ska regna imorgon, lite trökigt men och andra sidan så kan det ju bara bli bättre.

Annars då, idag så hade jag tjejorna heladagen, som vanligt. Vi mötte upp Ellas pojkvän Will och hans syster i en park där de fick leka en stund. Och när dessa två turteduvor säger hejdå ger de varandra mängder med pussar, det är så gulligt att se Ella stå på tå i sandlådan och får pussar av Will 5 år. Ni förstår Ellas pojkvän är ett år äldre den henne. Och imorgon fyller Ella 4 år, så hon blir en stor tjej ska ni veta, när jag säger saker som är farliga för henne att göra svarar hon att när jag minsann blir 4, då kan jag göra ALLT.

Imorgon så ska jag ta med Stina till mitt älsklings ställe, Zinc.. Sen köpa ett paket till Ella och sist med inte minst baka en jordgubbstårta : ) Eftsom vi fortfarande  har söta goda jordgubbar...

Puss 

vi...

Nu är det lite mer än 25 timmar kvar tills jag får träffa Stina igen.


Pulled over by a cop...20/12

Vilken helg asså och ni kan ju inte gissa vart jag har hållit hus? :) Haha, när jag inte hänger med Sofia är det San Diego istället vilket det också blev denna helg eftersom Sofia dissade julen är i USA och soliga Kalfornien för att fira den hemma med sin familj i det snöiga Sverige. Försåtr henne också eftersom hon gillar att fria jul att hon vill göra det med sin familj. Jag däremot tycket att det är lite överskattat, tycker julafton kan vara mysig i sig men det stora MEN:ET allt stress och alla dessa pengar man gör av med, nää då tycker jag det är roligare om man kan göra saker ihop istället för att köpa en massa klappar som man kanske inte äns vill ha!

Men iaf jag körde ju Sofia till LA´s flygplats (LAX) i fredags efterjobbet som gick himla bra i fredags eller förutom Tessas incidenter i parken. Vi var inte helt enes där ett tag om att man inte fick slåss och vuxen och klok som man ju själv är så var det bara för min älskade lilla Tessa att hålla med mig och lyssna på Malin.

När jag kom hem sen på fredag kvällen så gick jag in till familjen och åt lite mat och kikade på lite hotell till San Francisco utan vidare resultat så ska göra detta i mitten av nästa vecka igen så får vi se. Så istället packade jag ner min tandborste och åkte till San Diego. Först LA sen San Diego i massa trafik, jag var faktiskt ganska trött men det gick bra. Satt och åt russin och sjöng med till radion så tillslut kom jag fram till Johan.

På lördagen träffade jag Lara, hon kom och plockade upp mig och Jannike så drog vi till Starbucks för en kaffe och lite härligt lördags snack i den 30 gradiga värmen som San Diego bjöd på, härligt! Det kändes lite overkligt att här satt vi och göttade oss med brillor i solen medans ni där hemma traskar runt i nästan 30 minus. Ville verkligen inte byta med er. När det sendan var färdigt snackat eller rättare sagt kaffen var slut så drog vil till Boomers, som en miniatyr nöjespark för BARN, där vi mötte upp Julia (tjejen från Motala, platen). Så klart köpte vi oss ett var sitt åkband och körde. Och dumma som vi var började vi med den blötaste "attraktionen" av de alla. Det var som små båtar som man åkte runt i och i den var utrustad med en inbyggd vattenspruta. Sen var det bara att köra och jag säger då det, som barn på nytt! Haha, vi hade så sjukt kul i den där lilla basängen och pissblöta var vi efter man jag lova! Och för att vi skulle torka lite så tog vi några varv på en gokartbanan. 



På kvällen var jag  naturligtvis med Johan och vi drog på drive in Bio och det var jättemysigt, måste jag rekommendera. Då parkerade man bilen med framhjulen som på ett litet gubb och så ställde man in radion så att man hörde filmen i bilen. Jag var först lite skeptiskt till det, kvaliten osv men det var superbra. Vi såg filmen Avatar som bara var datagjord, väldigt bra datagjord. Inte för att denna typen av filmer lockar mig med denna var faktiskt bra. Den handlar om en förlamad marinsoldat som får chansen att ta över en Avatar (en människa som bor på planeten Pandora) genom att hans hjärna kopplas ihop men en Avatar kropp. Så pendlar han fårn att vara riktig människa och Avatar. För att få mer information av Avatar stammen om en helmig mineral som finns på Pandora. Men han blir kär i en avatar och får stora problem...Svårt att förklara den men gillar man Star wars så gillar man garanterat denna!

 

Idag så åt jag frukost på Dennys, jag var först lite skeptisk eftersom jag verkligen lär tänka på allt jag stoppar i mig men det visade sig att de hade några bra saker där, som tex äggvitor, frukt gröt och kyckling korv. Men jag inget INGET slår Zinc eller joo faktiskt en färsk fralla med gustavskorv på, mums! När vi slängt i oss frukosten var det bara att be ge sig mot Mission Viejo där jag skulle på au pair möte. Vi gick på Ballet!!?? Nötknäckan, det var inte något jag kan rekomendera jag somnade faktiskt trotts att jag mådde skit. Bara en massa balletdans och killar i trikåer som skar in i rumpan på dem. Såg inte så skönt ut och sedan en massa klassisk musik, high five! De var ju naturligtvis jätteduktiga och så men 3 timmar...

Varför mådde jag skit då? Jo, jag har ju förklarat för er hur enorma alla College är här så att hitta en teater salong mitt i det där du någon stans så jag körde runt runt och runt där i Mission Viejo så tillslut bestämde jag migh för att ringa Svenja och fråga vart dem höll hus medans jag körde. Så jag fick mina vägbeskrivningar och la på telefonen men sen när jag gjort det så ser jag att jag har en polis bakom mig med blålyserna på. Så jag tänkte inte så mycket utan jag svängde av vägen och tänkte stanna på en sidoväg men så kom tutorna på också. Så då stod jag på bormsen och slog av bilen.

Polisen kom fram till mig och sa att jag absolut inte får prata i telefon medans jag kör bil och så bad han om körkort och om något papper på försökringar osv om bilen. Vilket papper? Jag var verkligen helt förstörd nu blev jag stoppad och jag var redan 30 minuter sen till den jävla balleten. Man jag kikade i handskfaket och hittade det, tur! Så gick han iväg och satte sig i bilen och då började jag stört GRÅTA, kunde inte så stopp på det! Men han va världens snällaste polis så han sa att han inte tänkte ge mig någon ticket men att jag måste skaffa mig en handsfree och så önskade han mig god jul.
Jag blev så rädd så när jag åkte hem därifårn så körde jag sakta kan ja lova! Ojoj... nu har man varit med om det också. Men när jag kom hem så frågade Melissa om jag var bakfull för att jag såg så sliten ut men så förklarade jag för henne och då fick hon roligt.

Ja just de vet ni mer då, när ja kommer in till de så kommer Ella springade med en hink med lego. En sådan som jag köpte till henne i julklapp. Suck, jag har verkligen jättesvårt för julklappar och sånt så detta var ju som en käftsmäll men men får väl åka tillbaka till Taget och byta den! Nu ska jag vila en stund...

IMORGON KOMMER STINA HIT<3 AWESOME, LÄNGTAR....

Puss




Planering plangering till 100 %...17/12

Händer inte så mycket, planerar och planerar Stinas tripp och schemat är supertight. 3 veckor är tydligen inte tillräckligt. Vi får inte in en grej till! Galet, men hon ska få en tripp att minnas må ni tro. Blir du nervös nu Stina? Men du Skype-date imorgon (fredag) 16:00.. Bee there!

Annars idag så hade jag en sköndag,  gjorde inte så mycket för det blir lätt så när först Ella är i skolan sen så ska tessa till skolan och när hon är där så leker jag och Ella. Och idag så var vi ner till stranden och klättrade på klipporna vilket hon tycker är jättekul. Men iaf sen när Tessa kommer hem så ska hon ha sin nap och då kan jag och Ella inte lämna huset så då brukar hon få se en film och så ritar vi lite. Sen så är typ dagen slut, kort och koncist.

Och vet ni mer då, idag var det Svensk middag på menyn. Melissa gjorde biffar med lök, mums! Det var supergott så jag åt mig som vanligt supermätt! Dålig vana jag har, men jag kan inte hjälpa det.

Klockan bara rinner iväg, måste sova nu och ryggenvärker. Kom gärna med tips mot ryggsmärtor!

Puss, glöm inte skype!



Sushi-kväll...16/12

Kom nyss hem från Laguna där jag träffade Jannina för "lite" sushi. Är sjukt mätt nu, som vanlit då... Inte bra det där. Vi hade supermysigt och första tuggan va super men andra då! Gud jag tappade min ena bit rätt ner i soyan så att det skvätte lite på mig men jag skvätte ner en kille som satt jämte mig helt och hållet. Gud va jag skämdes, haha... så jag hjälpte honom att torka av hans iphone och hans plombok samtidigt som jag frågade om någon kunde ge mig en gaffel. Haha... Han såg verkligen jättearg ut "åå, nej min skjorta, va ska jag göra med min fucking skjorta" arg. Men efter ett kort ögonblick så kastade han en sojböna på mig.. Inte för att jag vet om det var så kul och så gör man ju inte på en resturang men sen så började vi alla prata, han och hans kompis.

Vi hade faktiskt en jättetrevlig kväll, lite osis det där med soyan.. Haha, men det var väl klart det var ju jag med i bilden. Så när grabbarna gick så lämnade de sina telefonnummer och sa att detta var ju trevligt, vilken tur att du började att kasta mat!!?? Funny... Aja, sen så drog även Jannina och jag och vi gjorde precis som valigt. Gick till Ross (matvarubutik) och köpte russin och satte oss i hennes bil. Nästa onsdag får Stina vara med på våra tokigheter!

Annars idag så har det varit ganska lungt, bara att nu värker min rygg extra så nu får jag tillochmed huvudvärk. Vad ska jag ta mig till? Något tips, för vill börja träna igen!

Nu ska jag sova ska ju strax upp! Puss


Orange coast college...15/12

Eftersom min dag inte började förrens vid 12 idag så passade jag på att åka iväg till College jag ska gå på här i OC. Tänkte väl att det går väl snabbt, pyttsan heller... 2 timmar va jag inne på kontoret och fyllde i en massa saker, blev skickade hit och dit. Galet! Men tillslut så blev väl allt klart eller nästan, nu kommer det att ta 5 jobbdagar innan jag får ett användarnamn och lösenord så att jag kan välja den kurs jag vill sen. Hoppas bara att vollybollen finns kvar då eftersom det är det jag vill läsa. Vill och vill, det kostar lixom en hel del pengar att studera här så det fick blir så. Eller förhoppningsvis.

Längtar verkligen tills jag börjar college, ska bli så himla kul att träffa ny folk och få mer kompisar... vilket också innebär mer kvällsaktiviteter ist för att sitta här och nörda lost, fast det är ganska kul de med. haha. Och ni anar inte hur stor denna skola var! omg, platen? ni vet platenskolan? Serriöst, kontoret jag var på idag var ca halva platengymnasiet då kan ni ju kanske få en bild framför er. Och där ska jag hitta sen?!! Men jag var/är ju grym på orgentering så det ska nog inte vara några problem.

Imorgon kommer fia-pia! Playdate står på morgondagens schema!

God natt, Puss


Lost... 14/12

Har nu sett två avsnitt av lost season 5, konstigt att jag inte gjort det tidigare. Men nu är jag på g och det dröjjer nog inte länge förrens jag är inne på season 6. Fick ju detta ryck idag när jag fick en bild av Christian från när de var på Hawaii.

"Robert", Melissa och "Desmond" och lite så där små avundsjuk är man ju för detta. Skulle vilja ha Melissas plats mellan dem eftersom jag blivit så in to Lost. (Dessa två snubbar är med i serien, känner du igen dem?) Melissa och Christian hade ju sådan tur att när de att och åt på en resturang så hade de bordet brevid dem, awesome!

Måndag med andra ord var det idag och det märktes.. Jag har varit otroligt seg idag men när jag tänker på att Stina min syster kommer hit om mindre än en vecka så blir jag alldeles varm i kroppen. Jag ska lixom få bli hel igen, vi har jämt varit varanda så nära så man känner sig lite så där halvtrasig när hon inte finns vid min sida. Men vad jag också ser fram emot är att få träffa Nelson, Sofia och men kära bror för vi har ju så otroligt kul ihop.

Vem har inte kunnat undan gått vad som häner med Tiger Woods och Elin? Det kommer bara upp mer och mer hela tiden. Skämt och sketcher kryllar det om på internett. Jag brukar inte vara den som bryr mig om vad kändisarna håller på med osv men Christian visade mig ett så kul klipp på youtube om Tiger Woods.



HAHA, Hur orkar man?

Kommentera gärna mian inlägg då, kom igen så jobbigt är det väl inte! Puss

Im in LA trick...13/12

Helgerna är så fullspeckade så hinner knappt med att uppdatera, nu offrar jag mig fast att ögonen går i kors.

Gårdagen var regnigdag må ni tro heladagen var det pissblött! Har ni hört något på nyheterna om det? Det var de enda de snckade om här, hur mycket det regnade uppe i LA. De var tvungna att stänga av vissa vägar. Här nere var det väl inte så farligt, det värsta pågick under natten. Men jag har inget emot lite regn tycker att det är ganska mysigt här när det regnar här. Fast att köra bil är mindre kul, det blir snorhalt... Inte vet jag om det bara är jag och min däck på bilen men jag känner det hela tiden med bilen.

Nog om allt regn, jag träffade faktist Franksa tjejen igår (lör) och visade henne runt. Vi såg bland annat en pelekan som satt på balboa pier och vilade sig. Men eftersom vädret inte var så kul så bestämde vi oss för att åka till Fashion Island och kolla lite.. Och gud så hon shoppade loss! Jag där emot köpte inget, duktigt va? Sen så käkade vi naturligtvis på Cheescake factory och hon gillade det starkt och när hon naturligtvis var där så provade hon en bit cheescake. Men jag fick bara titta på och det var ju så där lagom kul. Så då blev jag sur och körde hem henne.... SKOJA : D Haha...



Visst var den fin? ^^,

Fick ju besök från San Diego också, Johan. Vi drog och spelade bowling och jag vann inte naturligt vis, kan ju inte vinna över en kille han skulle ju bli SÅÅÅ besviken :) haha, nja det var väl kanske inte hela sanningen.. Jag sög verkligen, slog inte en enda strike och mina krokfingrar fastnade ju i klotet så där jag väl skulle kasta det så satt det ju fast och när det väl lossnade så studsade det 2 gånger sedan ner i rännan. Pinsamt, men man kan juinte vara på topp jämt.

Sen så såg vi filmen UP, har ni sett den? Den var jättemysig så den tycker jag att ni ska se. Och vid det laget var nog dagen slut.

Och idag då, Söndag var det även dags för lite välgörenhet med Franska-burden.  Vi dorg ju upp på en guidad tur vilket innebar; Hollywood sign, hollywood Blvd, Beverly hills, Rodeo Dr, Santa Monica Beach och Venice Beach. Detta kan man väl säga att är standad turen uppe i LA men gud så mycket man hinner se!

Väckarklockan ringde klockan 7 idag så då var det bara att kliva upp och göra sig iordning. Men gjorde jag det? Nej ingen risk, skulle plocka upp henne klockan 8 och 07:40 kliver jag IN i duschen så vi blev lite sena iväg. Ni förstår jag har fått en ful vana att ligga och dra mig så länge jag kan. Vaknar knappt om det ringer längre när jag väl sommnat. Men vad håller jag på mig, om jag ska hinna skriva allt kan jag ju inte hålla på att tjata om detta.

Jag och Franskan hämtade upp Sofia i Tustin och där svängde vi in på Starbucks och köpte kaffe och snubbarna där inne kom ihåg oss från sist vi var där och det var i September någon gång... Lite creepy. Han sa lixom "Åå, hello Swedich girls" ??!! Så vi greppade vår kaffe och drog på en gång vidare mot LA.

Första stoppet var Hollywood sign och när Franskan får se den första gången så säger hon; Jag börjar nästan gråta. Då säger Sofia; Nej snälla gör inte de.. Så bra är vi inte..  Haha.. Där gjorde vi de tappra försöken att få ett krot när vi alla tre hoppade men det gick inte så bra. Och vi hade så himla kul där uppe så jag blev så där akutkissnödig så jaa, nöden har ingen lag, så svar ja, jag kissade under Hollywood skylten : ) haha. Det filmades också där uppe en del så ev kommer det upp något töntigt vidioklipp någon gång framöver.

   

Passde även på att utföra lite yoga, bla chair pose och warrior two. Ser det inte proffsigt ut?

Sen ner för backen och in på Hollywood blv (walk of fame) och vi hade turen att hitta en grymt bra parkering, Faktiskt precis utanför oss låg Ingrid Bergman (en stjärna). Vi gick en sväng och kollade på allt stjärnor och alla männsikor. Det är SÅÅ himla kul att göra det i Hollywood för alla ser olika ut verkligen alla. I Sverige har ju alla samma kläder och skor, så himla trökigt juu. Jag blev bla stoppad av Zorro och han ville ta kort med mig. Men han sa inte att det kostade pengar så han fick ett äpple av mig. :D Det gick faktiskt runt alla möjliga sådana filmfigurer; spindelmannen, star wars, pirates of the caribbean, hulken mm. Hur många som hellst!

När vi sett chinese theater och Michael Jacksons stjära så kände vi oss nöjda och drog vidare mot Beverly hills och Rodeo Dr Haha, påvägen dit så ser jag en man med hela Jesus familjen på instrumentbrädan så jag säger " Hey, that man have Maria and Jesus and the other dude... What is his name? The Jesus and Maria dude" Och innan jag hinner säga mer kommer jag på att den Franska tjejen är super religös. Så jag bara sitter tyst en kort stund tills Lady Gaga räddar mig på radion.

      

Och Beverly hills och Rodeo Dr körde vi bara igenom, finns inte så mycket att se där... Kändiskar om man har tur men då ska man sätta sig på ett cafe hela dagen och bara kika efter dem. Eller om man har lite extra pengar över kan man ju shoppa där också. Så vi drog snabbt vidare till Santa Monica Pier och gick ut på piren efter att vi käkat på en sportbar med dresscode, det var säkert 8 punkter men saker man inte fick ha på sig!



Sen så var det hemmåt som gällde eller vi drog förbi Venice Beach men där tog ja inga bilder. Orkar inte berätta så mycket mer nu, klockan rinner iväg måste sova!

Hoppas ni gillade hästläsningen!

"Muskler är som vin, de blir bättre med åren"

Puss





"Jag har så kul med dig, du är min bästaste vänn" 11/12

Fredag, har ett ganska skönt tornläge när jag säger det för behöver vila min rygg nu. Jag försöker verklign tänka på hur jag ska lyfta och plocka upp saker för jag vill ju inte att det ska bli värre. Aj, och spec nu när jag städat min lägenhet, då värker det extra mycket. Men vila och vila, imorgon så ska jag ta med Franska tjejen som har permis (eller jag kallar det så för hon är verkligen bokstavligttalat inlåst i det huset hon bor i nu) ner till Balbo Island och visa henne runt för där är det ju så himla fint med alla båtar och hus. Hon ev blir ju hemskickad till Frankrike på Torsdag om hon inte får någon ny familj. Det känns som att jag håller på med någon sorts välgörenhet för hennes skull. Sen på eftermiddagen får jag besök av min vänn Johan, trevligt trevligt.

Annars så händer det inte så mycket, jag har ju högtkolestorol haha. Så det tänker jag väl på ganska mycket som idag när flickorna åt mac and chees så blev jag bara så sugen och ta en sked men nej det får jag inte. Känns lite knas, vad har jag fått det ifrån? Så min kära familj kan ni typ göra nått test. För de värdena jag hade var höga för min ålder vill ju lixom inte få en hjärtatack. Den steg ju faktiskt 11 grader på en månad. Kanske jag oroar mig mycket? Äsch inte vet jag men det var väl den där satan igen som tyckte att jag förtjäna något mer! 

Aja, sen på söndag är det dags för lite välgörenhet igen. Ska ta med Franskan upp på en guidad tur i LA. Det ser hon så otroligt mycket fram emot. Gud va snäll jag är! Haha, får man tycka så om sig själv.. 

Ella sa idag att jag har så roligt med dig och du är min bästaste vänn. :) Och en gullig sak till då, det har regnat idag här så när vi skulle gå till bibloteket så behövde vi ta ett paraply och Tessa säger pappiliet haha. De är så söta så:)

God natt, P


Högt kolestorol... 10/12

Denna dag började som många andra dagar mycket bra....NOT, åkte som sagt till doktorn och fick redag på att jag har högt kolesterol. What??!! MEE... öö, och jag själv tycker verkligen inte att det stämmer in på mig, för jag tränar ju och äter hälsosamt. Nu är det iaf nyttigt som gäller... Sallad och nonfat grejer.. Men hallå jag är 20, 20 år men som jag också sagt förut, förvånar detta mig?? Nää inte ett dugg jag får ju tametusan allt skit och då menar jag bokstavligttalat. Någon som vill byta? När ska jag få vara frisk 1 år utan att det händer något. Hoppas att det blir bättre till nästa test! Ska plugga på!

Sen så efter det så var väl jag lite så där på halvfart fast dagen gick rellativt snabbt ändå. Jag och Tessa hämtade Ella vi gick och käkade pizza eller inte jag då jag satt och tuggade på ett salladshuvud, delicious. Sen så åkte Tessa med Pappa Christian till skolan. Så Ella och jag gick hem för att baka min saffranslängd med vitchoklad och jag lyckades trots dyr saffran och torrjäst. Har aldrig bakat med det förut men det funkade ju ganska bra, resultatet blev super! Och of course hade jag vegetabilisktmargarin.

Nu på kvällen så träffade jag Franska tjejen och hon är faktiskt riktigt trevlig hoppas bara hon får stanna här. Hon ska nämligen byta familj. För den hon har just nu är helt sjuk, jag lovar er! Hon är deras slav. Tycker bara att det blir tråkigt om hon måste dra för hon är funny:)

Ska sova nu och vila min rygg har ont... Känner mig som 60 redan, låter inte jag lite som en?  :) Haha



Skulle få en happy name day puss, men jaa inte vet jag om  detta kallas puss :)

    

P

Happy name day...10/12

Sitter här och ska bara drick upp mitt te innan jag ska iväg till doktorn. Och som sagt som min mamma sa; idag flaggar HELA Sverige för mig och alla andra Malinar. De ni!
P

Sushi in Laguna, lööööv it...9/12

Tredje gången gilt sägs det och det ät så sant så snat. Har nämligen som ni kanske redan vet ätit sushi idag och jag ska vara ärlig att jag var lite orlig innan jag åkte så proppade i mig en banan och ett par russin. Har lixom fått en konstig bild på hjärnhinnan men idag ojojoj helt såld. Det var så himla gott, hade någon special sushi som varit i ugnen och den var så god, kallades The OC. Och sen självklart California rolls, Mums! Och det bästa av allt var att det var 50% off, så vi båda åt för 23 dollar och det gillade vi skarpt jag och Jannina.

Och för er som tror att Lagua är värsta fancy stället.. ja ledsen om jag gör er besvikna.. Jag har verkligen inget emot det så men allting stänger kl 9:00 en vecko dag, starbucks, glass-ställen de mästa resturangerna och affärerna. Ifs detta är ju bara under vinter då det nästan inte är några folk här. Men jag tycker iaf att det suger! Vart ska man sätta sig och chilla? På stranden i 10 plus? För så kallt har det varit idag om inte kallre, det var säkert ner mot 8 och alla är helt förvånade här hur det kan vara så kallt! Förlåt CA men det var väl jag som råkade ta med Sverige vädret hit!

Men iaf så jag och Jannina drog till en affär och köpte mm´s och en tidning och satt i bilen och pratade. Vet ni vad det stod på framsidan på tidningen, jag höll på att dö! "This is the way to get a healthy vagina..." det är inte klokt, man ska då hitta på nya saker jämt.

Kul var det också att träffa hon igen, lite delade lite skvaller från helgen som var och planerade lite inför kommande helg då vi ev ska till LA på party:) haha, jag ser fram emot det jättemycket men det ska man väl kanske inte göra för då blir man ju så besviken om det inte blir kul.

Min dag då, som sagt precis: man ska inte ha så mycket förhoppningar för då blir man mest besiviken och jag kände ju faktiskt idag på morgonen "kommer ha flow idag" . Men den såg vi inte så mycket men det blir nog bättre imorogn hoppas vi. För imorgon är det dags att gå till Dr Hutton, hon som hjälper mig med min fäjja! Ska dit, kissa i en mugg och få ett papper, ganska meningslöst att gå dit men det är väl så det funkar. Sen är det ju också min namnsdag(10/12)  så vi ska försöka att bara saffranslängden imorgon ist.




Jag och Jannina, vi ser ju måttligt nöjda ut. Detta kommer att bli vår onsdags ritual.



Hyfsade platser vid sushi-baren.

 

Fast husmanskost... En klass för sig!

God natt! Puss






Inga delfinbilder....9/12

Blev ingen bootcamp idag, Melissa kunde inte så varför skulle jag åkra hela vägen dit för att bara gå. Nä det kan man ju göra hemmifrån. (Eftersom bootcampen inte är här på Corona del mar beachen utan Newport beach) Det ligger ca 10 min bort med bil. Det får bli en annan gång!
Nu är det också snart dags att gå iväg till flickorna, känner faktiskt att denna dagen kommer att ha ett riktigt flow.
P

Holy Davidson... 8/12

Dagen till ära började med en timmes promenad, eftersom jag inte vill träna med min rygg. Den tar serriöst kål på mig snart. Och jag som fått en gratis månad på 24 h fittnes som jag inte kan utnyttja nu, ska väl gå dit och försöka flörta med de och se om jag kanske kan ta detta erbjudande nästa år. För det är ju tråkigt att det bara ligger där och inte används. Men vi får se, går nog kanske förbi där imorgon och frågar.

Sen så böjade min dag inte förrens vid 12 tiden nere vid Zink där jag mötte Melissa och flickorna. Och det var så kul att träffa Melissa igen, det känns bra att hon är hemma igen. Och allt hade gått jättebra i North Carolina så hon var super nöjd. Tycker att det är så kul att det går så bra för henne och hennes kollektion.
Och idag fick vi hem vår nya tvättmarskin och torktumlare och jag ser verkligen fram emot att få prova de imorgon! De är som riktiga Holy-Davidsons ska ni veta och det bästa av allt är att de har en distans under dem så man de kommer upp i arbetshöjd. Haha, varför sitter jag och berättar detta?

Vi har också julpynttat lite eller rättare sagt vi tittade på när Melissa gjorde det.. Och på Fredag ska vi klä julgranen, det kommer att bli en äkta designergran. Ni får se sen vad jag menar... Annars då, joo det har faktiskt varit riktigt kallt här idag något som är väldigt ovanligt, 11 grader nu på eftermiddagen. Serriöst jag var som en isbit när jag kom in sen efter att varit ute i kylan. Så sitter ni där hemma och klagar på att det är för varmt (ca 4 grader) för att snön ska komma.

Imorgon ska jag träffa Jannina, vi ska käka sushi i Laguna på något ställe. Det ska bli trevligt att träffa henne igen fast jag är lite nervös för sushin men jag ska ge den en 3:dje chans. Om inte annat så finns det kyckling och ris att beställa :)

Imorgon är det också boot camp som jag tyvärr inte ska vara med på men jag ska iaf åka med Melissa. Tänkte att jag kunde gå på beachen och kolla på delfinerna. Kanske försöka ta en bild på dem, vilket inte kommer att bli helt lätt... de simmar ju så snabbt!
God natt,
Puss


Saffranslängd med vit choklad


Ingredienser
Portioner: 2 längder

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran à 1/2 g
salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg eller pärlsocker till garnering

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.


Lycka till! Det är supergott ja lovar....

Tack

Tack till de 3 nya tjejerna som kommenterade, kul!

En sockerbagare....8/12

Vilken dag, det har verkligen regnat hur mycket som hellst. Det bara forsade längs gatorna och just nu är det storm här. Det blåser som tusan, har bla blåst ner ena stuprännan på huset och vinden bara susar utanför. Men det gör inte, tycker att det är lite mysigt faktiskt. Det får mig att tänka på Sverige så idag har vi nästan bara varit innomhus (för så pass mkt regnade) så vi bakade pepparkakor.

Tjejorna blev jättespelta när de fick reda på att det skulle bakas pepparkakor, de har aldrig gjort det eller ätit pepparkakor förut, haha. Så nu ligger man ju ytterligare lite på pluskanten. Iaf, jag köpte ju någon deg från Albertsson som var så där, när jag öppnade förpackningen och kände hur det stank fick jag ont i magen. Det luktade vidrigt vågade ju knappt smaka på degen. Att smaka på degen är ju annars något som man verkligen ser fram emot. Men ett plus får den för att den var superlätt att hantera, säger man så? Sen så blev pepparkakorna tunna även fast flickorna kavlat (med lite hjälp). Så måste ju erkänna att resultatet blev ganska bra.
Fläskkorv? Eller pepparkaksdeg? Det är frågan, snarlika är de då iaf...

Sen så lekte vi lite, eller flickorna byggde ett stort ton av alla deras böcker. Vilket var superkul att göra men sen när de skulle plocka undan alla typ 50 böcker så var det inte lika kul. Sen så på eftermiddagen var vi ute och hoppade lite i vattenpölar då det var uppehåll en kortstund, ganska precis 5 min. Och gud va Ella gillar att göra det, det regnar ju väldigt sällan här så när det regnar är de helt extas. Som imorse när jag gick från min lägenhet till deras hus så mötte de mig i dörren; "Malin, vet du? Det regnar ute?" Nähä, det märkte jag ju inte alls på den biten jag sprang för att försöka att inte bli så blöt.
Ella tyckte också idag att jag skulle åka tillbaka till Sverige för att lära mig Kinesiska för hon vill veta vad riset säger till varandra när de levde. Inte vet jag vad hon får allt ifårn men det är ju så gulligt. För idag på lunchen hade vi kyckling och ris, så hon frågade mig vad riset säger när det lever men jag svarade då att jag vet inte för att jag inte kan Kinesiska... och åka till Sverige för att lära mig Kinesiska var inte poppulört för Tessa, jag skulle stanna hos henne här i Californien.
Ni får inte fatta mig fel nu om ni tycker att jag verkar ha det toppen med flickorna jämt. Men det är som vanliga livet, det går upp och ner men för tillfället går det superbra och jag hoppas att det håller i sig. Imorgon så ska jag gå och köpa den där svindyra saffranen. För har lovat Sofia att göra saffranslängd med vitchoklad i, supergott! Kan lägga upp ett recept imorgon!
Koncentration på hög nivå, så mycket skoj och dessa nappar.. De ska så vara med över rallt!
Vart hon smutsig? Om hon blev, bara att tvätta :)
God natt, imorgon börjar jag inte förrens 11:30 så det blir en sovmorgon, men jag ska upp och gå iaf.. Måste ju röra på mig den här ryggen asså den tar kål på mig snart. Kanske en spikmatta till Malin i julklapp vore nått?
Puss

Glömde....

Jag har ju köpt en jacka i helgen också, de glömde jag ju berätta. En gul och fin! Lite galet är det men jag gillar den och jag gillar den ännu mer för att den var så otroligt billig, forever 21. LÖÖV IT..
(Ps, den är inte så gul som den ser ut.)
Det är kul med gul, haha... gud hej kyckling!

Christmaswalk... 6/12

Fy va svårt det är att "designa" sin blogg, vet inte alls hur jag vill ha det.. Kan inte bestämma mig för om denna är bättre än den första. Vad tycker ni? Denna kanske är lite tråkig när det är svartvitt? Ingen aning, hjälp mig någon!
Vet ni mer då? Kors i tak, Sofia (hon bor hos mig på helgerna) vaknade före mig idag.. Jag blev ganska paff för jag hade lätt kunnat sova mer. Ska väl kanske berätta hela saningen, hon vaknade faktiskt av att hon hade ont i magen så jag förstår henne. Aldrig kul att ha ont i magen plus att det är så svårt att veta vad det är för fel. Så jag fick väl lov att vakna då :) När jag sedan pratat lite med pappa på skype så lagade jag frukost, äggröra och grapefrukt... och det bästa med det var att frukten var färskplockad från Sofias familjs trädgård. Fick även lite apelsiner och citroner.

Sofia var ju inte så matglad så jag gav förslaget att ta en promenad så vi drog ner på PHC och gick en sväng och där nere var det fullfart. Det var en så kallad christmaswalk. Alla butiker är öppna och folk festar på gatan... Vi blev erbjudna att ta kort med tomten men vi hade ingen kamera med oss. Joo, just de.. de bästa av allt var att jag fick en gratis klippning! Precis vad jag behövde, det var en kille som delade ut presentkort och jag hade tur att få ett eller Sofia fick det först men hon gav det till mig. En sann vänn det där! 

Ganska snabbt där efter så kom ju Sofia på att vi skulle åka och titta på hundar som var för adoption. Tyckte det var gasnak hemskt faktiskt, en hund hade de fått in för en vecka sedan och den var livrädd. Eftersom deras förra ägare misshandlade de dem eller nått. Inte vet jag men jag tyckte det var ganska hemsk att se även fast jag visste att de har det ju bra nu. Det kan ju knappast bli sämre. Sen där var det också 8 veckor gammla valpar, supersöta.. Sofia tänkte smuggla med en till mig i sin väska, men jag tror inte att vi hade kommit så långt med det...

Sen så var det lunch time så vi drog till IKEA för att vi behövde följande:
Pepparkaksdeg och glögg! Men det fanns varken det ena eller det andra så jag köpte istället ljussirap, vaniljsocker och fiskbullar... Ja, jag tycker om fiskbullar, fiskbullar i hummersås.
Och när vi ändå var där så åt vi där, vi delade på en tallrik med köttbullar... Och ni kan inte ana hur lite lingonsyllt man fick, knappt en hel msk. Så jag frågade ju naturligtvis efter mer men det gick inte på frågan... To expensive, tacka vet jag riktiga svenska ikea där man kan få hur mycket lingonsylt man vill och potatis, för här fick man bara en liten klick med potatismos. Ni kanske hör att jag blev djuptbesviken!

Som sagt jag hade ju bestämt mig för att göra egen pepparkaksdeg så jag drog också till Albertsson (matvarubutik) men där visade Sofia mig en färdigdeg som jag bara inte kudne låta bli att köpa. För skulle jag köpa de kryddorna jag behövde, som jag ev bara kommer att använda till pepparkaksdegen, skulle det gå på 25 dollar. (ca 220 kr) Jag som hade hoppats på att få tjuväta lite god hemmagjord deg! En sak till då, jag har fattat att saffran är väldigt dyrt hemma i Sverige men här då! 150 kr för 1 g eller är det billigt? Lär nog hitta en rik Amerikan som kan betala mina saffrans inköp :D haha... NOT!

Annars har det inet hänt något, just nu chillar jag i sängen. (som vanligt på helgerna) Sofia skrev ett inlägg igår eftersom den lata Malin inte orkade och jag kunde ju ha tagit livet på både henne och mig. Jag kör ut på PCH (1:an, kustvägen) utan lyserna. Jag börjar då att tänka för mig själv; "gud va mörkt det är, hur ska jag nu veta vart jag ska ligga i för körfält" Haha.. Sen så säger jag hög "Är det inte väldigt mörkt?" Och just där kom ja på mig själv, jag hade glömt att sätta på lyserna!

"Sure lår, baconhår"



Disneyland? Nej det är bara Jul i USA...
Har jag någon gång sagt att julen är ganska hmm ja va ska kalla den; överdriven/påklistrad nää men nu var ja ju dum det mästa är väl så :) haha





Idag på christmaswalken, vi stötte ihop med Christian och Tjejorna... Och om de gillar hoppborgen syns väl? ^^,

Ska ut och gå en promenad nu, hej. P



I dont do dirty talk

Sofia här !

har precis fatt meddelande av en snubbe jag pratat lite med pa Myspace och vet ni vad han skrev:

how do you want a man to make love to you ? fragan ar menar snubben allvar, spelar egentligen ingen roll for jag tänder inte pa dirty talk.

annars har de inte hänt så mycket ikväll. jag och Malin provade bh:ar pa victoria secret som utlovade 2 cups bigger boobs. och de funkade faktiskt iaf sa lange man stod still, så fort man rörde på sig blev de tuttshow a la Janet Jackson. 

Malin vill att jag ska skriva om när vi körde hem från från Trader Joes och hon undrade varför de va så mörkt. pucko varning för hon hade glömt att sätta pa lysena. 

inte är de värst sammanhängande men jag tror ni fixar att hänga med. 

och dagens höjdpunkt var i djuraffären där jag fick gosa med valpar, saknar min lilla hund därhemma som tusan. 

vi träffade en ny fransk au pair också som hette Debra, jag hade mina onda aningar om henne men som tur var pratade hon bra engelska inte som andra franska au pairer vi träffat... 

  


Man kan inte annat än att älska dessa.




Kul med bilder? Tycker ja med, men jag kommer inte lägga ut några mer om ni inte ge mig lite kommentarer. För det tycker jag är kul och då vill jag skriva mer...

Puss


För trött för att tänka på en seriös rubrik...4/12

Vinäger och saltchips? Hur äckligt låter inte det... Jag gilllar verkligen inte när man dömmer saker utan att man provat det och jag känner att jag dömt dessa chips lite väl hårt. För de var verkligen supergoda, fick nämligen prova "några" ikväll hon Jannina där jag har spenderat timmarna efter jobbet. Vi åt pizza och inte vilken pizza som hellst utan diet-pizza ungefär som vanlig Svenskpizza om man tänker på fett mängden och "deg". Kan man tänka sig att det kändes frächt att äta pizza. Galet! Jag som trodde att mitt festande för denna dag var slut efter pannkakorna vid lunch som jag lyckades att göra.
"Malin, du är bäst på att göra stora runda pannkakor..."

Som sagt träffade ju Finska bruden Jannina idag och vi kikade på minm favorit film som det också visade sig vara hennes med, How to loos a guy in 10 days Vet inte äns själv hur många gånger jag sett den. Har denna film på både VHS och dvd hemma back in sweden! Och jag och Jannina har nu bestämt att jag måste börja att utnyttja hela helgen, dvs nätterna också men att göra saker.. Träffa folk är nåstan första prio! Men ska skicka in ansökningarna till collage i helgen för Sofia ska hjälpa mig. Har bestämt mig också för att läsa något lite lättare, det ska tydligen vara så dyrt att plugga en enstaka kurs här. Så det blir nog en vollybollkurs, vilket ska bli himla kul för då är jag sen laddad inför beachen i sommar : ) Kanske kan få några komisar att spela med å eftersom Sofia inte gillar att spela!

Idag så sa kloka Ella till mig;
"Malin, jag vill bli precis som dig.... Fast utan prickar i ansiktet!"
Haha, ärlig tjej men det är så det ska vara! Jag vill heller inte ha några prickar men de är nog borta snart så som jag flagnar i fäjjan!

Lite flumigt bilr detta inlägg för jag glömde ju berätta att jag och Jannina försökte komma in på en pubb för att träffa lite folk men det gick ju inte så bra eller Jannina kom ju in. Men när han frågade mig efter mitt ID så tänkte jag att jag skulle köra med den ärliga stilen;
"Jag ska vara ärlig mot dig, jag är inte 21 men kan jag komma in ändå? (blink blink)"
"Inte 21 så inte okej, du kan gå"

Snacka om sursill, byt jobb! Orka det var också lixom bara 1 timmer kvar tills de skulle stänga också. Vi hade ju inte äns planderat att drick för vi körde ju dit. Vi ville lixom bara träffa lite folk. Som jag sagt förut men för att försäkra er så säger jag det igen, det SUGER att inte vara 21.. Man kan ju inte göra nått!

Ska lägga upp lite biler imorgon när jag vaknat, måste sova nu klockan är ju OJ halv 3 här...God natt! Och stina, skype ikväll (lördag) var inloggad och ha ljudet på!

Puss puss


Premiär på Subway idag för min del... 3/4

Torsdag torsdag torsdag till sin ära är väl ganska bra. För då vet man att det är fredag och då är det strax helg vilket innebär roligtheter men jannina och Sofia.:) Hade en kalas dag men flickorna, verkar det inte som att jag fått världens bästa tjejor?

Träffade faktiskt nyss Jannina lite snabbt, vi körde en macka på subway.. Och det var riktigt gott, har aldrig käkat där förut. Och det var mycket trevligt att träffa henne igen och vi ska ev träffas imorgon igen för vi ska till LA på ett house party. Det ska tydlgen vara ett väldigt stort hus där det bor musiker.. Vet inte så mcyket men det ska bli kul att göra något synd bara att Sofia inte kan vara med men hon måste då komma med nästa lördag för då är det  tydligen party i ett lyxhus i Beverly Hills och det vill vi ju inte missa. Tur att jag har Jannina som varit här förut som har lite kontakter. :) haha. Räkismackaåkavmig! 

Sen på löradagen ska jag väl göra försöket att hitta Julklappar till min kära familj där hemma i Sweden. Inte helt lätt, så bäst att vara ute i god tid. Bara en sak till du, vad köper man till den som redan har allt? 

Imorgon så har jag lovat flickona att laga Svenska pannkakor till Lunch, Lara jag kan också impa nu gäller det bara att de går bra : ) haha. För flickorna har tjatat hela eftermiddagen efter det... Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra på eftermiddagen... Men det visar sig! Och Tack Sofia för receptet på pepparkaksdegen. Stina vart håller du hus kommer ju inte äns ihåg när vi pratade sist!

Haha, Lara ang bilden... Kanske inte så lämpligt men hon gillar det, hon lär sig från de bästa du vet ; )

God nattis

Puss


Onsdagar gillar vi...2/12

Haha, idag när vi gick från bibloteket (laibrörri, viktigt uttal där.. säger man inte rätt låter man som en mexare) så stannade Ella och när jag vände mig om så stod hon där och nästan grät.
- Men Ella lilla, var är det?
- Jag blir så orolig att du ska åka tillbaka till Sverige.
- Men gumman det ska jag inte göra på jättelänge. 
- Du får aldrig åka hem, jag vill inte ha någon annan nanny. 

Snacka om att man får dåligt samvete! Åå, blir nästan lite ledsen i ögan när man inser att mina tjejor kanske ska bli någons annans tjejor. Nej, usch så här får vi inte sitta och tänka. 

Idag så hade vi den efterlängtade playdaten men Sofia och c.o, det gick väl bara. Fast vi har ju haft bättre, banen sprang ut och "störde" oss i vårt fina snack hela tiden så det blev svårt att äta våra chips och dipp. Haha, tjockis?? Svar JAAA! : D HAHA.... men ni kan inte fatta vilken god dipp Melissa har gjort nu. Och chipsen är grova! Som om detta skulle vara en ursäkt för att unna sig något gått mitt i veckan. 

Har ni någon gång hört uttrycket "På måndag börjar jag mitt nya liv"? Tror vi gör om start på om start ca 52 gången om året. Varför är man sådan? Det är nog människans rutin, samma sak som att borsta tänderna varje dag. 

Idag fick jag också den tråkiga nyheten att pepparkaksdegen ev är slut på IKEA. What? Vad ska jag då ta mig till, ska jag göra egen deg? Är inte detta väldigt jobbigt! En sak till då, här har de ju inte våra mått som dl utan cups.. Hur bakar man då? Hur mycket är en cup? Är det ca 2 dl eller? Och hur mycket är ett pund? 500 g... Man blir aldrig smart nog. 

Nu är det bara 20 dagar kvar tills min älskade syster kommer hem. 
16 dagar kavr tills sofia åker hem coh firar jul
29 dagar kvar tills 2010
Och 83 dagar kvar tills jag fyller 21.. Gud va kul! Det är ju som att fylla arton i Sverige.

Ella-Bella!

God natt hoppas ni har det bra hemma i kylan.. Tror vi skulle få runt 25 imorgn! Gud, höll på att glöma... det är 7 dagar kvar till min namnsdag = cupcakes..

Puss
 


Jäkla Pucko asså...

Håller nog på att bli knäpp eller så är det nog bara ett bevis på att jag behöver en god natt sömn... Jag råkade nyss ta aceton på en bomullstuss och ta i ansiktet ist för ansiktsvatten. Haha, jäkla pucko asså! Och detta är något jag starkt rekomenderar att inte testa!

 


motivation...1/12

Ge mig som motivation till att göra allt så mycket bättre tex träningen... Vart tog den vanliga gammla gymnasie Malin vägen? Nu är hon bara en lat tjockis som inte orkar något.. Har ni sett henne ber jag er återlämna henne snartast! Den så kallade "nya" malin ska iaf försöka ta sig upp imorgon!

Annars har dagen gått bra, flickorna var väl lite dryga precis när Tessa skulle lägga sig ner för sin dagliga nap och Ella ville störa Tessa helatiden. Och när jag är trött och frusterad börjar jag gråtta av ingen anledning och säger att de kanske vill ha en ny nanny som de kan lyssna på och då började Ella gråta. Hon sa att jag aldrig fick lämna henne och då blev jag glad igen. Glömde helt bort min frustation och trött het för ett ögonblick så jag och Ella satte oss ner och övade att skriva olika bokstäver. Hon är faktiskt riktigt duktig nu, hon kan skriva sitt namn nu med stora bokstäver, haha... Varför jag säger stora bokstäver är för att när Melissa skrev hennes namn men små så sa Ella " Mamma så där stavar man inte.... Så här skriver man mitt namn"...  Sicken bra lärare.

Idag hämtade jag även ett gratis kort på gymet, fick nå provapå... Igen! Detta är andra gången hoppas bara att det håller i sig hela året. Men har jag ingen motivation så är det väl ingen idée ocj plus att jag har ont i ryggen nu åå... Blir så less det ska alltid vara något!

Hejsvej. Puss


Zombievarning...

Fick knappt upp ögonen imorse... och jag sa till mig själv att jag aldrig kommer att hålla mig vaken idag men jag gjorde det med nöd och neppe. Och jag orkade till och med ett yoga pass. Haha..
Annars så har dagen bara gått bra och jag mår väl bara bra.. har fått ont i ryggen... Hur är det med er där hemma då? 1a december idag juu! Ååå, då är det ju Victoria Secret fashion show på tv och det måste man juu se. Berättade jag för er att jag drömde att jag var med i den? Haha... Galet sjuk dröm, men kul hade jag.
Nu ska jag sova en sväng innan klockan ringer!

Puss Malin


RSS 2.0